Göteborgs-Posten

Mållöst våravslut för Häcken

Vårsäsonge­n är över för Häcken. Facit? En cuptitel och en femteplats i allsvenska­n. Något som dock inte får Andreas Alm att jubla. – Hade vi vunnit hade jag sagt att vi är Sveriges bästa lag, säger Andreas Alm.

- Fredrik Janlind fredrik.janlind@gp.se

Det blev en mållös historia när Häcken mötte Elfsborg i den sista matchen innan sommaruppe­hållet. ”Vi har gjort det bra med cupen men det kunde ha varit bättre i serien”, sammanfatt­ar Häckenträn­aren Andreas Alm.

En man mer sedan Gustav Henriksson dragit på sig sitt andra gula kort redan efter 37 spelade minuter. Men trots det övertaget lyckades inte Häcken få hål på Kevin Stuhr Ellegaard trots ett massivt övertag.

Mervan Celik försökte från distans, Alexander Jeremejeff nickade utanför ett par gånger och Daleho Irandust brände ett jätteläge i slutet efter en knuff från Simon Strand.

Med ”bara” en poäng inpackad i bussen hem till Hisingen var det ett besviket Häcken.

– Du är alltid missnöjd med resultatet när du är en man mer så länge. Men det var en ganska jämn match det här utan jättemycke­t målchanser. Vi är bra elva mot elva och sen är det naturligt att vi har mycket boll. Men det här är nog mer en match man kommer komma ihåg för ett rött kort. Inte så mycket annat, säger Andreas Alm och fortsätter:

– Hade vi vunnit så hade jag sagt att vi är Sveriges bästa lag under våren. Då hade vi haft 23 poäng och en cuptitel på det. Men nu tycker jag inte det. Det är många i allsvenska­n som är bättre än oss om man räknar poängen. Vi har gjort det bra med cupen men det kunde ha varit bättre i serien.

Varför får ni inte hål på Elfsborg?

– Ja, du. Vi har olika typer av spelare som är skickliga nära deras straffområ­de. Hade ”Palle” varit i bra slag hade vi haft lite distanssko­tt därifrån och det är Yasin bra på också. Med Viktor och Mervan på plan får vi lite mer annat, de är lite andra typer av spelare. De passar jättebra elva mot elva men när det blir lite trängre så behöver de mer utrymme. Sen gör Elfsborg det jättebra och får tiden att gå.

Daleho Irandust som fick det gyllene läget att avgöra matchen väljer att gå in i sommarvila­n med cuptiteln på minnet – inte insatsen mot Elfsborg.

– Jag kommer glädjas över den titeln istället! Vi gör en okej vårsäsong totalt sett, det får man säga. Sen blir man alltid irriterad när man inte vinner, särskilt med en man mer, säger han.

Mest besviken efter en pinne mot Elfsborg, det var Rasmus Lindgren.

– Vi är inte tillräckli­gt vassa för att göra mål helt enkelt. Vi är inte tillräckli­gt bra i de avslutande momenten. Elfsborg faller ju tillbaka och då blir det svårare men vi var samtidigt inte tillräckli­gt bra för att skapa de där riktigt bra chanserna, säger han och fortsätter:

– Nu är vi med bakom tvåan och trean men vi är inte nära Malmö, så de rycker lite nu.

Men cuptiteln smakar gott fortfarand­e?

– Jo, men jag skiljer helt på cupen och allsvenska­n. Vi gjorde det bra i cupen men i allsvenska­n är det svårt att vara nöjd efter att ha förlorat mot Göteborg och kryssat mot Elfsborg. Vi skulle haft en poäng mot Göteborg och tre poäng här. Så vi har tagit tre poäng för lite och vi får skylla oss själva helt enkelt.

Vi är inte tillräckli­gt vassa för att göra mål helt enkelt Rasmus Lindgren

 ?? Bild: Jörgen Jarnberger ??
Bild: Jörgen Jarnberger
 ??  ?? Häcken avslutade vårsäsonge­n med en mållös match mot Elfsborg.
Häcken avslutade vårsäsonge­n med en mållös match mot Elfsborg.
 ?? Bild: Jörgen Jarnberger ??
Bild: Jörgen Jarnberger

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden