Göteborgs-Posten

Gamla Kommunstyr­elsen Lars Hansson (SD)

-

det är inte bara ulf Kamne som lämnade kommunstyr­elsen de senaste åren. Så här har det gått för de andra som ingick in stadens högsta ledning under förra mandatperi­oden.

Ann-Sofie Hermansson (S)

Tvingades avgår som gruppledar­e för Socialdemo­kraterna i början av mars, efter en uppslitand­e ledarstrid. Har lämnat alla sina politiska uppdrag. Deltog på Socialdemo­kraternas kongress i slutet av mars och första maj-talade i Partille. I övrigt uppger hon att hon ”ligger lågt och söker jobb”.

Jonas Ransgård (M)

Fick lämna uppdraget som Moderatern­as gruppledar­e och ställdes sedan utanför när partiet valde nya kommunalrå­d efter valet i höstas. Har under våren kombinerat jobbsökand­e med studier på universite­tet och styrelseup­pdrag. Är ordförande i Göteborg & co. Sitter också kvar som ledamot i kommunfull­mäktige.

Kristina Tharing (M)

Lämnade uppdraget som heltidspol­itiker vid årsskiftet men har kvar en handfull deltidsarv­oderade uppdrag. Är bland annat förste vice ordförande i Got event och i kulturnämn­den. Sitter också kvar som ledamot i kommunfull­mäktige. Vid sidan av det är hon tillbaka på deltid på sitt gamla arbete på park och naturförva­ltningen i Göteborgs stad.

Maria Rydén (M)

Lämnade kommunalrå­dsuppdrage­t efter det att GT avslöjat hur hon åkt på privata resor på arbetstid. Berättade senare i GP om hur hon upplevde att partiet vänt henne ryggen och att hon inte längre är medlem i Moderatern­a. Har återvänt till sitt gamla jobb som sjuksköter­ska och lämnat alla politiska uppdrag.

Var Sverigedem­okraternas första kommunalrå­d i Göteborg, ett uppdrag han hade 2014–2018. Petades som partiets toppnamn och uteslöt ur partiet efter en hätsk personstri­d med Jörgen Fogelklou. Lämnade stadshuset vid årsskiftet och lever idag på det ettåriga omställnin­gsstöd han har med sig från sin tid som kommunalrå­d. Planerar efter det att gå i pension. Har helt släppt politiken. ”Jag är rätt trött på det”, säger han.

Ann Catrine Fogelgren (L)

Lämnade stadshuset och uppdraget som kommunalrå­d vid årsskiftet, men har fortfarand­e flera tunga uppdrag i kommunpoli­tiken. Är ordförande i kulturnämn­den och förste vice ordförande i byggnadsnä­mnden, ledamot i personalbe­redningen, förbundsfu­llmäktige i Göteborgsr­egionen samt kommunfull­mäktige.

Johan Nyhus (S)

Stod i rollen som kommunalrå­d med ansvar för trafikfråg­or i ständig fokus för debatten om Västlänken och andra stora infrastruk­turprojekt. Tackade för sig våren 2018 för att han kände sig färdig med politiken. Leder i dag kommunikat­ionsbyrån Reformklub­bens Göteborgsk­ontor.

Tord Karlsson (S)

Tord Karlsson kom in i kommunstyr­elsen när Ann-Sofie Hermansson blev kommunstyr­elsens ordförande i mars 2016. Knappt två år senare tvingades han lämna sitt uppdrag, efter skandalern­a i Intraservi­ce där han satt som ordförande. Tord Karlsson driver idag ett företag som jobbar med utbildning­ar för styrelser och tjänstemän.

Mariya Voyvodova (S)

Satt i kommunstyr­elsen under hela förra mandatperi­oden, men försvann efter valet när Socialdemo­kraterna gick bakåt och tappade platser. Sitter kvar i kommunfull­mäktige och som ledamot i kulturnämn­den. Har ägnat våren åt EU-valrörelse­n och säger att hon ska fundera på framtiden under sommaren.

 ?? Arkivbild: Anna Svanberg ?? johan nyhus (S)
Arkivbild: Anna Svanberg johan nyhus (S)
 ?? Arkivbild: Björn Larsson Rosvall ?? ann Catrine Fogelgren (L)
Arkivbild: Björn Larsson Rosvall ann Catrine Fogelgren (L)
 ?? Arkivbild: Adam Ihse ?? Tord Karlsson (S) (längst till vänster)
Arkivbild: Adam Ihse Tord Karlsson (S) (längst till vänster)
 ?? Arkivbild: Olof Ohlsson ?? mariya Voyvodova (S)
Arkivbild: Olof Ohlsson mariya Voyvodova (S)
 ??  ?? Kristina Tharing (m)
Kristina Tharing (m)
 ??  ?? Lars Hansson (Sd)
Lars Hansson (Sd)
 ??  ?? maria Rydén (m)
maria Rydén (m)
 ??  ?? jonas Ransgård (m)
jonas Ransgård (m)
 ??  ?? ann-Sofie Hermansson (S)
ann-Sofie Hermansson (S)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden