Göteborgs-Posten

Ovana positioner att vänta för Gais

- Joel Tivemo joel.tivemo@gp.s

Räkna med åtminstone ett namn på en ovanlig plats när Bosko Orovic presentera­r sin derbyelva. Skadorna tvingar Grönsvart till omkastning­ar i laget till derbyt.

– Man får hantera det och göra det bästa man kan för laget, säger tränaren.

Skadeprobl­emen har följt Gais under hela våren och med en halv startelva borta är derbyt inget undantag. Den redan tunna truppen är hårt ansatt och det tvingar tränaren Bosko Orovic att vara kreativ i laguttagni­ngarna. Mot Örgryte öppnar han för att spelare kan komma att få spela på för dem ovana positioner.

– Vi har det vi har och ställer upp med vi har. Vi gör en formation utifrån det vi tror är bäst. Vanligtvis vill vi spela vårt spel, men nu har vi det väldigt tunt med spelare så att det finns spelare som kanske får spela på ej normala platser, säger han. Vad kräver det av truppen?

– Det handlar om att spelarna får gå in och spela positioner som de inte är vana vid. Det krävs ett enormt engagemang för att klara det. Och spelarna behöver vika sig i någon mån. Ingen vill spela på en position du aldrig spelat på, men då får man hantera det och göra det bästa man kan för laget. Så får vi ställa upp för den eller de två spelarna, hur många det nu blir.

Det blir lite överraskni­ngar i startelvan, låter det som? – Det får vi se.

En av de som har fått rotera mellan ett antal positioner är Niklas Olsson, som är en av de många som dragits med skadebekym­mer under våren. Mot Örgryte tyder mycket på att han blir placerad i backlinjen, precis som var fallet mot Varberg senast.

– Jag är mittfältar­e, i mitt huvud i alla fall. Där trivs jag bäst. Men jag tycker inte det är jobbigt att spela mittback på något sätt. Först och främst vill man spela, efter det vill du ha kontinuite­t på en position, efter det kan du välja och vraka vilken position du ska spela på. Men då ska du vara tillräckli­gt bra för att välja och vraka också. Du får visa att du förtjänar det också, säger han.

Du har många år i Gais bakom dig, vad betyder derbyt för dig?

– Det är den enskilt viktiga matchen vi har varje år. Det är såklart något extra. Jag vill vinna till varje pris.

 ?? Bild: Krister Andersson ?? ”ingen vill spela på en position du aldrig spelat på, men då får man hantera det och göra det bästa man kan för laget”, säger gaistränar­en Bosko Orovic.
Bild: Krister Andersson ”ingen vill spela på en position du aldrig spelat på, men då får man hantera det och göra det bästa man kan för laget”, säger gaistränar­en Bosko Orovic.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden