Göteborgs-Posten

Frölundas forne finalhjält­e jagade SM-guld – i inlinehock­ey

Den tidigare Frölundaba­cken Christoffe­r Persson spelar vanligtvis ishockey i HV71. Men i helgen gjorde han ett avbrott i SHL:s försäsongs­träning – för att spela SM i inlinehock­ey. – Jag kommer från Landvetter och har alltid spelat inlinehock­ey här. Det är

- Jesper Spanne Jesper.spanne@gp.se

Han har Härryda HC som moderklubb och fostrades som juniorspel­are i Frölunda. Efter en utflykt till Växjö och Rögle återvände han 2011 till Frölunda i SHL. Där blev det totalt fem säsonger för Christoffe­r Persson, som växte fram till något av en publikfavo­rit i Göteborg. Den nu 34-årige backbjässe­n har tillbringa­t de senaste säsongerna i HV71. Men på somrarna återvänder han till sin hemort Landvetter – för att spela inlinehock­ey.

– Det är roligt att få komma hem och träffa sina polare, som jag inte träffar så ofta. Det är en jäkla rolig sport det här.

Under helgen spelar han SM med Landvetter Chiefs, som är ett av de förhandsti­ppade lagen att vinna. Men att spela SM är ingen ursäkt för att skippa HV71:s försäsongs­träning.

– Det är svårt att kombinera. Jag får ju inte ta ledigt från några andra träningar för att vara med här. Jag spenderar min lediga helg för att åka hit och spela inlinehock­ey, sen får jag ta konsekvens­erna på måndagen. Det är det värt.

– Det är okej för klubben. Skada mig kan jag lika gärna göra på sommarträn­ingen som här.

Under Landvetter Chiefs kvartsfina­l, som laget vann med utklassnin­gssiffrorn­a 18-3, är det tydligt att inlinehock­eyn är mer taktisk än ishockeyn. Lagen anfaller sällan innan alla spelare är samlade.

– Inline är lite mer som bandy, så det är stor skillnad. Man hämtar fart istället för att spela start och stopp. Det blir lite mer ytor och det är svårare att stoppa folk här.

Du är van att möta SHL-spelare. Nu möter du i viss mån glada amatörer.

– Jo, men jag är väl inte jättebra på inline egentligen… Men det är klart, jag har spelat lite med landslaget och kört väldigt länge. Så det vore väl konstigt om jag inte var bättre på vissa grejer.

 ?? Bild: Bildbyrån och Jesper Spanne ?? Christoffe­r Persson hoppades på nytt Sm-guld men Köping visade sig vara för svåra.
Bild: Bildbyrån och Jesper Spanne Christoffe­r Persson hoppades på nytt Sm-guld men Köping visade sig vara för svåra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden