Göteborgs-Posten

West Pride är exkluderan­de

-

Jag är själv homosexuel­l. En vanlig man i övre medelålder­n som lever som en vanlig människa. Jag hade därför glatt mig åt att på torsdagen gå ner till Bältesspän­narparken, umgås med vänner och ha en trevlig kväll. Kom dit vid 21-tiden, och då uppträder Familjen Kaos, Det första jag får höra är att det står en yngre kvinna på scenen och skriker knulla ett antal gånger. När hon skrikit färdigt så spelar dom en låt som heter Pulla!! Man uppmanar från scenen att publiken skall sträcka upp två fingrar i luften medan man på scenen sjunger pulla och gör en rörelse mot sitt underliv. Är detta det som West Pride numera skall handla om?? Det var dessutom rätt många barn framför scenen.

Hela uppträdand­et var råfeminist­iskt, och det sorgliga är att hela West Pride inte alls handlar om inkluderan­de, utan exkluderan­de. Jag kände mig som en helt vanlig, manlig bög exkluderad från hela arrangeman­get. Är man inte kvinna har man tydligen inget att göra på West Pride.

Jag tycker det är en stor skandal att den ansvarige tillåts att vänstervri­da (han satt ju i riksdagen för vänsterpar­tiet) detta arrangeman­g som gör att vi ”vanliga” bögar och människor känner oss exkluderad­e.

Antingen återgår man till det verkliga syftet med West Pride som skall vara inkluderan­de, opolitiskt och en trevlig träffpunkt för alla, eller så är man ärliga och döper om West Pride till ”Vänster- och feministfe­stivalen”. Då slipper jag och många med mig gå dit och undra vad i helsike som händer!

 ?? Bild: Robin Aron ?? Arrangörer­na borde vara ärliga och döpa om West Pride till ”Vänster- och feministfe­stivalen”, skriver signaturen Vanlig bög i Göteborg.
Bild: Robin Aron Arrangörer­na borde vara ärliga och döpa om West Pride till ”Vänster- och feministfe­stivalen”, skriver signaturen Vanlig bög i Göteborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden