Göteborgs-Posten

Långa avbrott efter bengalbrän­ning

- Emma Tonnvik Fredrik Janlind Lisa Axelsson sporten@gp.se

Derbyt mellan Öis och Gais inleddes med en supporterp­rotest – sedan avbröts det två gånger efter bengalbrän­ning. – Det speglar matchen, det var ingen jättematch, säger Jakob Lindström.

Efter tio tysta minuter började supportrar­na på Gamla Ullevi sjunga under derbyt mellan Öis och Gais.

Sedan dröjde det inte länge innan domaren avbröt matchen på grund av att bengaler tändes. Efter knappt tio minuter blåste domaren Adam Ladebäck igång matchen igen och på den första halvleken lades det till elva minuter.

Den andra halvleken hann knappt börja innan det var dags igen. Den här gången blev det ett längre avbrott och klubbarna och polis var i möte innan det beslutades att matchen skulle återupptas.

Enligt uppgifter ska det även ha varit ett sjukdomsfa­ll på läktaren och en person fick föras iväg med ambulans.

– Det har varit något sjukdomsfa­ll inne på läktaren, men polisen var inte inblandad och det är ingen bekräftad uppgift, säger Ulla Brehm, polisens presstales­person i Väst.

Enligt Öis SLO ska en person ha fått sjukvårdsh­jälp men inte behövt lämna arenan, det ska inte heller ha haft med bengalröke­n att göra.

– Det blir rätt konstigt med avbrotten och det är svårt för spelarna i slutändan, säger Öis-tränaren Thomas Askebrand och får medhåll av Jakob Lindström.

– Det påverkar, det gör det och det är inte optimalt direkt. Man blir stel och vet inte riktigt vad som händer och ser klockan som bara går. Det blev ganska ryckigt och det speglade matchen, det här var ingen jättematch varken från vår eller Gais sida, säger han.

 ?? Bilder: Michael Erichsen ?? Kraftig bengalrök gjorde att matchen fick avbrytas.
Bilder: Michael Erichsen Kraftig bengalrök gjorde att matchen fick avbrytas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden