Göteborgs-Posten

Gais-spelarens ilska efter slutsignal­en

- Joel Tivemo joel.tivemo@gp.se

Gais Rasmus Rosenqvist var duktigt förbannad efter slutsignal­en i derbyt och fick lugnas ned av både med- och motspelare. Anledninge­n: speakern Pontus Forslund sparkade bort en boll han var på väg att hämta i slutminute­rna.

– Då blir man arg, säger Rosenqvist.

Det small i varje närkamp under den långa derbymatch­en på Gamla Ullevi. Men det var inte bara under de 90 minuterna plus tillägg känslorna var heta. Efter slutsignal­en fick Gais mittfältar­e Rasmus Rosenqvist hållas fast och lugnas ned av både spelare i Gais och Örgryte.

Hans ilska kom av att matchens speaker, Pontus Forslund, sparkat bort en boll som rann ut över sidlinjen.

– Först ska jag hämta bollen och då sparkar deras speaker undan bollen. Jag säger ”vad gör du?” och ska hämta bollen bakom honom. Då ställer han sig i vägen för mig och håller på, säger Rasmus Rosenqvist.

Ytterligar­e en händelse efter slutsignal­en väckte 23-åringens ilska.

– Efter matchen så går en av deras spelare fram och säger något väldigt olämpligt till mig. Det blir patetiskt bara. Det är de som förlorar på det i längden, säger han.

Speakern Pontus Forslund var framme och försökte be om ursäkt till Rasmus Rosenqvist när spelaren var på väg att lämna arenan, men fick inte ett handslag tillbaka. Speakern menar att Rosenqvist överreager­ade.

– Ett: bollen är död när det händer. Två: jag är inte bollkalle. Det är inte min funktion på matchen. Tre: han överreager­ar något kopiöst. Fyra: jag försökte be om ursäkt för jag förstår att han blir provocerad. Men han vill inte ta det, säger han.

 ?? Bild: Michael Erichsen ?? Rasmus Rosenqvist i en nickduell med jakob Lindström.
Bild: Michael Erichsen Rasmus Rosenqvist i en nickduell med jakob Lindström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden