Göteborgs-Posten

Karlsson kvar hos San Jose

-

Stjärnback­en Erik Karlsson stannar i NHL-laget San Jose. Svensken har skrivit ett åttaårigt monsterkon­trakt, värt runt 872 miljoner kronor, och blir NHL:s bäst betalde back. ”Jag är supernöjd över att fortsätta min resa med Sharks”, säger Karlsson till klubbens webbplats.

Rykten om Karlssons val kom i går eftermidda­g och några timmar senare bekräftade San Jose Sharks nyheten.

Några uppgifter kring kontraktet­s storlek släpptes inte, men enligt TSN är det värt runt 11,5 miljoner dollar per säsong – motsvarand­e nästan 109 miljoner kronor. Det gör Karlsson till NHL:s tredje bäst betalde spelare och den bäst betalde backen.

Bara Edmontons superstjär­na Connor McDavid, 12,5 miljoner dollar per säsong, och Torontos Auston Matthews, 11,63 miljoner dollar, tjänar mer.

Kontraktet är det största i San Jose Sharks historia.

Karlsson skulle ha blivit free agent den 1 juli, men väljer att skriva kontrakt innan dess.

”Vi är extremt nöjda över att Erik och hans fru Melinda har valt San Jose Sharks och att de gjort så före den 1 juli. Spelare med Eriks enorma nivå är ovanliga och när de är tillgängli­ga är det viktigt att vara aggressiv i den jakten. Han är en spelare som gör skillnad och som alltid gör spelarna runt sig bättre”, säger San Joses general manager Doug Wilson i ett pressmedde­lande.

Det har spekulerat­s i att Erik Karlsson och hans fru Melinda skulle ha varit sugna på att återvända till östkusten och New York Rangers och Tampa Bay har varit två av klubbarna det spekulerat­s kring.

Men valet föll på att stanna i San Jose.

”Sedan min första dag här så har jag bara gott att säga om folket här, klubben och supportrar­na. Alla har varit extremt välkomnand­e gentemot mig och min familj. Jag uppskattar det och ser fram emot att få tillbringa mina kommande åtta år i San Jose”, säger Karlsson till klubbens webbplats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden