Göteborgs-Posten

Vi kommer att ha fler ordningsva­kter

-

Replik till Ann-Sofie Andersson, 13/6 Det är viktigt att veta att Nordstan skiljer sig från många andra köpcenter då det består av ett antal allmänna gator där det är polisens ansvar att hålla ordning. I Nordstan har vi själva försökt ta extra stort ansvar genom att få tillstånd och bedriva arbete med ordningsva­kter som ett komplement till polisens ansvar.

Vi har sedan ett par år arbetat väldigt aktivt med att trycka ut kriminalit­eten ur Nordstan för att det skall vara en trygg och positiv plats att vistas på. I dag sker det förvånansv­ärt få incidenter både i butikerna, på gatorna, torget och p-huset. Jämfört med övriga stora köpcentrum i Sverige så ligger vi bra till.

En anledning till att vi har lyckats är ett mycket gott samarbete med vårt bevaknings­bolag och polisen. Det har fått till följd att de flesta personer med tvivelakti­ga avsikter har flyttat ut utanför Nordstan, huvudsakli­gen till kvarteren runt omkring.

Våra ordningsva­kters tillstånd sträcker sig till entréerna. Där har, som du skriver, ansamlinge­n med personer ökat, speciellt vid dåligt väder men även för att konkurrens­en bland de gäng som brukar hålla till i Brunnspark­en har ökat. Vi har också uppmärksam­mat detta och kommer nu att i större utsträckni­ng ha ordningsva­kter placerade i entrén mot Norra Hamngatan. Ulrika Carlsson vd, Nordstan Kenneth Lexell säkerhetsc­hef, Nordstan

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden