Göteborgs-Posten

Benjamin Nygren har tackat ja till Genk

-

Sport: Med en prislapp på uppemot 50 miljoner kronor blir försäljnin­gen av den 17-årige anfallstal­angen till den belgiska klubben den största någonsin för IFK Göteborg.

IFK Göteborg har sagt ja, Genk likaså. Och nu bekräftar Benjamin Nygren att han tackat ja till den belgiska klubben.

– Det är bara små detaljer kvar, säger anfallstal­angen – som blir IFK Göteborgs största försäljnin­g någonsin.

GP kunde i slutet av maj berätta att IFK Göteborg och Genk var överens om prislappen på Benjamin Nygren. En prislapp som efter bonusar kan landa på uppemot 50 miljoner kronor – den överlägset största övergången för IFK Göteborg.

Därefter har den 17-åriga talangen varit nere i Belgien för att bekanta sig med klubben. Då träffade han inte klubbens nye tränare, Felice Mazzu.

– De gjorde klart med honom efter att jag var där. Så jag träffade aldrig honom, sa Nygren nyligen till GP.

Men ett telefonsam­tal senare med Mazzu och Nygren kunde bestämma sig och slutligen även tacka ja till den belgiska klubben.

– Vi är i slutet av förhandlin­gen, allt är inte klart ännu men om det blir klart så borde det bli klart snart, säger han.

IFK Göteborg har sagt ja, Genk har tackat ja, och du har tackat ja?

– Ja, i princip. Det är detaljer och sådant där kvar, säger han.

– Jag har ingen agent, det är lite speciellt kanske men vissa hjälper till.

Förra hösten kastades han in i hetluften när IFK Göteborg hade säkrat sitt allsvenska kontrakt. Då slog han till direkt och gjorde två mål mot Örebro.

Ett drygt halvår senare blir han IFK Göteborgs dyraste försäljnin­g genom alla tider.

– Det är sjukt! Det kan gå fort i fotboll och det har det verkligen gjort! Jag försöker vara målmedvete­n och ge mitt hundra procent varje dag och hela tiden försöka bli bättre, både på och utanför planen. Jag försöker vara så seriös som det är möjligt att vara.

– Sen om du har roligt med det du gör och hela tiden försöker bli bättre så blir du ofta bättre och det ger resultat i längden, säger han. Hinner du vara 17 år och njuta av ungdomen mitt i allt det här?

– Ja, jag går ändå i skolan med mina kompisar och är med flickvänne­n och familjen. Men det hade underlätta­t om det fanns fler timmar på dygnet. Det är ett ganska späckat schema för att få ihop det med all fotboll, familjen, kompisarna och flickvänne­n.

– Men jag har inget att klaga på. Det är ett lyxproblem, för jag lever ju min dröm.

Hur känns det att rädda Blåvitts ekonomi?

– Om det blir så då är det bra för Blåvitt. Klubben är verkligen i mitt hjärta och jag har ju hållit på Blåvitt sedan jag var liten och gör det fortfarand­e. Jag har ändå spelat här sedan jag var elva år.

IFK Göteborgs klubbdirek­tör Max Markusson befinner sig på Kreta.

– Jag kommentera­r först genom officiella kanaler när något är klart, säger han.

Jag försöker vara målmedvete­n och ge mitt hundra procent varje dag och hela tiden försöka bli bättre, både på och utanför planen. Jag försöker vara så seriös som det är möjligt att vara. Benjamin Nygren

 ?? Bild: Mathias Bergeld ?? Benjamin Nygren har beslutat sig för att flytta till Genk och kommer att bli Göteborgs dyraste affär någonsin.
Bild: Mathias Bergeld Benjamin Nygren har beslutat sig för att flytta till Genk och kommer att bli Göteborgs dyraste affär någonsin.
 ??  ?? Johan Rylander johan.rylander@gp.se
Johan Rylander johan.rylander@gp.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden