Göteborgs-Posten

Frölunda bytte puck mot boll

- Fredrik Janlind fredrik.janlind@gp.se

Sport: Stämningen var på topp när IFK Göteborg traditions­enligt bjöd in Frölunda Indians till Kamratgård­en för en vänskaplig fotbollsma­tch. Och det var inte bara de mer bollvana IFK:arna som imponerade i gröngräset. ”Det här är höjdpunkte­n på den här delen av säsongen”, säger Frölundas Joel Lundqvist.

Poya Asbaghi stod och spanade på nyförvärv när Frölunda Indians dök upp på Kamratgård­en. Då fick han se en supertalan­g imponera när hockeylira­rna var lite som kalvar på grönbete. – Det här är höjdpunkte­n på den här delen av säsongen, säger Joel Lundqvist.

Det börjar bli en tradition att IFK Göteborg bjuder in Frölunda Indians till Kamratgård­en. En tradition som började när den hockeytoki­ga Jörgen Lennartsso­n var tränare för Blåvitt – en tradition som hållit i sig sedan dess.

I solgasset är det flera hockeyspel­are som imponerar ute på gräset. Sebastian Stålberg får göra mål, Niklas Rubin visar prov på fin blick för spelet och Lucas Raymond bjuder på klackar och grejer.

Den 17-åriga talangen verkar även ha imponerat mest på spelarna i Blåvitt.

– Han är ju så ung! Han har en jävla potential. Ge han ett år här så är han såld till Genk nästa sommar, säger August Erlingmark.

Även om det snackas en hel del fotboll uppe på Kamratgård­en en vanlig dag så är det flera i laget som är riktiga hockeyfant­aster. Spelare som Robin Söder, Rasmus Wikström och just August Erlingmark.

– Jag har hyfsad koll ändå och är på så många matcher jag kan. Jag tycker att det är kul att få träffa alla grabbarna och det är bra att vi kan förena Göteborgs största hockeyklub­b med den största fotbollskl­ubben. Det är kul att de ställer upp på det här men för mig är det roligaste när vi får spela i Scandinavi­um, säger han och fortsätter:

– Det hade varit kul om de var med och körde då! Eller ja, de får lära oss lite men inte vara med och spela för då blir vi överkörda.

Kan ni lära er något av varandra?

– Ja! De har ju vunnit guld och är bäst i Sverige och det vill vi ju bli. Sen är det mycket muskler på gubbarna, det hade ju behövts på en och annan ... där ser man att vi är en bit efter även om det är två helt olika sporter. Sen imponeras man stort över deras säsong och framgångar.

En hel drös av August Erlingmark­s lagkamrate­r slog sig ned på sidan av planen för att njuta av underhålln­ingen samtidigt som Adil Titi blev domare med Giorgi Kharaishvi­li och Noah Alexanders­son som sina linjemän.

På sidlinjen fanns även ett par hockeylira­re.

Spelare som Nicklas Lasu.

– Det är ålderskräm­por som sätter stopp, säger han med ett leende. Men Lundqvist verkar ju kunna köra ändå?

– Ja, men han är unik!

Ja, Joel Lundqvist visade prov på att löpsteget finns där, och högerfoten? Den blandade och gav, minst sagt.

– Den fungerar varannan gång! Jag går lite för mycket på kraft men det var skönt att vinna ändå. Det vill man ju alltid, säger han.

Vad säger du om att Lasu och några andra vilar sig i form?

– Jag hade också en svacka när jag var i hans ålder och inte var med och spelade här. Men sen föddes jag på nytt på något sätt. Hela den här grejen är ju väldigt rolig att spela här med Blåvitt och vi är tacksamma över att vi bjuds in. Det är höjdpunkte­n på den här delen av säsongen när vi annars är i gymmet och springer.

Vem i laget är du mest rädd att Blåvitt värvar?

– Oj, Lucas Raymond såg jäkligt rapp ut i fötterna. Han var bra.

Jag går lite för mycket på kraft men det var skönt att vinna ändå. Det vill man ju alltid. Joel Lundqvist

 ?? Bild: Nicklas Elmrin ??
Bild: Nicklas Elmrin
 ?? Bilder: Nicklas Elmrin ?? Flera av Frölundasp­elarna imponerade i mötet med IFK Göteborg.
Bilder: Nicklas Elmrin Flera av Frölundasp­elarna imponerade i mötet med IFK Göteborg.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden