Göteborgs-Posten

Revansch för Ståhl – säsongsbäs­ta för Lindh

- Emma Tonnvik emma.tonnvik@gp.se

Enkel seger och revansch för Daniel Ståhl och säsongsbäs­ta av Lovisa Lindh. Det var två resultat som stack ut under GP-tävlingarn­a i Sollentuna.

Nej, det blev kanske inte så långt som Daniel Ståhl hade hoppats på när det vankades Grand Prix-tävling i Sollentuna.

Men 26-åringen kan i alla fall glädja sig åt en ny seger efter att ”bara” ha kommit tvåa i söndagens Diamond League-tävling i Marockos huvudstad Rabat.

Det blev inte mer än två godkända kast för Ståhl på tisdagskvä­llen – men det räckte ändå gott och väl för att vinna diskustävl­ingen med marginal. 68,52 i första kastet följdes upp med 69,12 i tredje omgången, båda kasten blev tävlingens längsta.

– Det var bra. Jag reste hela dagen i går från Marocko men jag fick ändå till två riktigt bra kast i dag. Det var kul att vinna i dag, säger Ståhl till SVT.

Därmed tog alltså Ståhl revansch på Fedrick Dacres, tvåa i dagens tävling, som var den som till slut vann i Rabat efter att ha protestera­t mot beslutet att ogiltigför­klara hans tredje kast. Två timmar efter tävlingen gav juryn jamaicanen rätt och Dacres fick inte bara segern utan även både världsårsb­ästa och Diamond League-rekord med noteringen 70,78.

Samma lycka hade Dacres dock inte med sig i Sollentuna där han inte fick iväg diskusen längre än 66,79 meter vilket räckte till en andraplats.

Sist i tävlingen, sjua, slutade Hässelbyka­staren Simon Pettersson på 59,24.

Damernas 800 meter avslutade tävlingarn­a i Sollentuna och då hade regnet börjar falla.

– Det var helt perfekt när vi värmde upp och så började det regna, men det var bara att köra, sa Lovisa Lindh till SVT efter loppet.

Ullevi-löperskan Lindh vann med stor marginal och sprang dessutom på säsongsbäs­ta, 2.01.79.

– Jag är jättenöjd, det känns som första gången på två år som jag faktiskt är nöjd med ett lopp. Jag trodde det var fler som skulle komma med men jag låg i princip själv hela vägen. Det var bara att ösa hela vägen in. Jag känner att det är stor skillnad mot förra året, att jag har det där lilla extra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden