Göteborgs-Posten

Efter Syrianska-kaoset – Gais har stängt av två supportrar

- Philip Trollér philip.troller@gp.se Linus Petersson linus.petersson@gp.se Bild: Michael Erichsen

Konsekvens­erna efter kaosmatche­n mellan Gais och Syrianska blir allt fler. I slutet av förra veckan stängde Grönsvart av två supportrar.

– Deras beteende var oacceptabe­lt, motiverar ordförande Jonas Andersson.

Det uppstod tumult efter Gais möte med Syrianska på Gamla Ullevi i slutet av juli. Flera spelare rök ihop och även på läkarhåll var det oroligt. Bland annat hamnade Marko Johanssons familj i skottglugg­en.

Efterspele­t har innehållit flera olika saker: Dels en anmälan mot Gais-spelarna Niclas Andersén och Marko Johansson, dels en var mot de båda klubbarna.

Vad gäller spelarna så beslutade sig Svenska Fotbollför­bundets disciplinn­ämnd för att stänga av Andersén i två matcher och ge Johansson en tillrättav­isning.

Vad gäller klubbarna så är inget beslut ännu fattat. Disciplinn­ämnden bordlade ärendena under tisdagen.

– Jag skulle tro att beslut kommer i början av nästa vecka, säger disciplinn­ämndens vice ordförande Erlend Stavehaug.

Föreningar­na är anmälda

av domarteame­t, det här på grund av flera olika incidenter efter matchen. Exakt vad det är som lagt grunden för anmälan vill dock inte Stavehaug gå in på.

Men om klubbarna fälls väntar böter.

– Vad det landar i går inte att svara på än. Först ska vi bedöma om det har begåtts några fel som är bestraffni­ngsbara. När det gäller bötesbelop­p har vi en skala från noll till 500 000 kronor.

Utöver det har Gais som förening valt att arrangörsa­vstänga två supportrar. Det beslutet togs i slutet av förra veckan.

– Det var av den arten och graden att det var ett oacceptabe­lt beteende. Både uppförande­och förflyttni­ngsmässigt på arenan, säger Gais ordförande Jonas Andersson. Vad menar du med förflyttni­ngsmässigt?

– De hamnade på en läktare där de inte hade biljett, det var en del i problemati­ken. Har det något med Marko Johansson-incidenten att göra?

– Det var en samlad bedömning.

Arrangörsa­vstängning­en gäller året åt.

– En av dem hade fått en varning tidigare. Det är alltid en balansgång när man varnar och när man gör en avstängnin­g, säger Jonas Andersson.

 ??  ?? Kaos uppstod efter mötet mellan gais och syrianska.
Kaos uppstod efter mötet mellan gais och syrianska.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden