Göteborgs-Posten

Maratonman­nen Reals vapen i toppmötet

Han tränar bara fotboll ett par gånger om året. Ändå leder Johan Magnusson, 39, Real Maskins skytteliga. Nyckeln? Långlöpnin­g.

- Alexander Olausson alexander.olausson@gp.se

Det vankas toppmatch på Bravida arena. På lördag tar Real Maskin emot Fotö GOIF i division 7A. De båda lagen har likadan resultatra­d efter vårsäsonge­n och tagit 16 poäng på åtta matcher. Tillsamman­s jagar de Croatia Göteborg som toppar tabellen på 21.

En stor anledning till att Real Maskin är med där uppe i toppen är Johan Magnussons framfart i de offensiva leden. Elva mål har det blivit för ”farsan” som han kallas i laget och med det befinner han sig på en tredjeplat­s i skytteliga­n.

Att spela forward

på regelbunde­n basis är ingenting han är van vid att göra sedan tidigare. Men när en lucka öppnades efter spelarflyk­t i Reals anfall inför säsongen, fick Magnusson ta klivet upp från innermittf­ältet.

– Jag försöker springa mycket. Det gäller att trötta

I dessa divisioner­na är det värdefullt att orka i 90 minuter. Johan Magnusson Real Maskin

ut försvaren lite. I dessa divisioner­na är det värdefullt att orka i 90 minuter. Många blir trötta när klockan passerat 70.

Att springa mycket

är inte bara något han gör på fotbollspl­anen. Utanför densamma springer han ännu mer. Göteborgsv­arvet, Lidingölop­pet och Stockholm Marathon är bara några av de lopp som 39-åringen avverkat.

– Jag spelar fotboll på övertid och när man har tre barn så är löpningen mer lättillgän­glig. Jag tränar bara fotboll ett par gånger om året. Löpningen gör att jag fortfarand­e kan hänga med ändå.

Fotbollska­rriären började i Trönninge IF i Halmstad. Där blev det bland annat spel i pojkallsve­nskan innan A-laget pockade på uppmärksam­heten.

2001 flyttade han till Göteborg för studier och har sedan dess, bortsett från Real Maskin, represente­rat Eriksberg och Solängen.

Men mest fokus

träningsmä­ssigt läggs alltså på löpningen.

Nyligen startade Magnusson en löparklubb och om två år väntar Göteborgsv­arvet Marathon som går av stapeln när Göteborg firar 400 år.

Ifall det inte blir något annat dessförinn­an blir det hans andra maraton efter loppet i Stockholm 2009.

– Det var väldigt jobbigt. De brukar säga att det är åtta gånger jobbigare än att springa ett halvmarato­n.

Vad tror du om matchen mot Fotö och er fortsatta säsong i serien?

– Det kommer bli en tuff match för vi saknar några viktiga spelare. Vi har bättre spelare överlag men Fotö har några toppar som är väldigt bra och snabba.

– Seriemässi­gt har vi absolut chans att gå upp. Vi har ett bra lag på pappret. Croatia är bäst i serien men därefter är det rätt så jämnt, säger Johan Magnusson.

 ?? Bild: Privat ?? Johan Magnusson leder skytteliga­n i real Maskin.
Bild: Privat Johan Magnusson leder skytteliga­n i real Maskin.
 ?? Bild: Privat ?? gp.se Läs också: Janssons framtid i Fotö är osäker: gp.se/sport
Bild: Privat gp.se Läs också: Janssons framtid i Fotö är osäker: gp.se/sport

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden