Göteborgs-Posten

Svenskt rekord av Kalle Berglund

Kalle Berglund slog till med ett kanonlopp på 1500 meter vid Folksam Grand Prix på Slottsskog­svallen. Med tiden 3.34.89 blev han förste svensk under 3.35. Därmed är en drömgräns passerad för Spårvägen-löparen.

- David Berg david.berg@gp.se Joel Tivemo joel.tivemo@gp.se

Det gick ett sus genom Slottsskog­svallens läktare när Kalle Berglund spurtade förbi marockanen Hicham Oueladha. 23-åringen slängde en blick mot tidtavlan men synen skymdes av funktionär­er. Publiken däremot såg vad Berglund var på väg emot. Det svenska rekordet fanns inom räckhåll.

Och efter en spurt av hög kaliber inför huvudläkta­rens ivriga påhejande besökande både slog och pulveriser­ade han det tidigare svenska rekord han själv satte i Bern tidigare i sommar.

– När jag såg startlista­n

här kände jag nja ... det kändes inte så bra så jag funderade på om jag skulle stå över. Jag är glad att jag inte gjorde det, säger rekordlöpa­ren efter loppet.

Han ser själv loppet som närapå optimalt genomfört.

– Jag låg perfekt där bakom marockanen, så det blev bra. Det var riktigt skönt.

Med det nya svenska rekordet i hand har Kalle Berglund också säkrat en plats i höstens VM i Qatar.

– Jag har känt att jag har varit i bra form hela året och jag har sprungit 3.36 tidigare. Nu blev det ett bra lopp. Det är skönt att ha det klart även om det i praktiken var klart tidigare. Nu är det klart i teorin också.

Jag funderade på om jag skulle stå över. Jag är glad att jag inte gjorde det. Kalle Berglund efter loppet

 ?? Bild: Carl Sandin ?? I bra form.
Bild: Carl Sandin I bra form.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden