Göteborgs-Posten

Blekt Frölunda vaknade alltför sent mot Växjö

2–4 mot Växjö Lakers i Alvesta – och en rejält blek insats av Frölunda. Hinner laget bli klart till tävlingspr­emiären i Champions Hockey League om ett par veckor? – Det tror jag inte! Förra året var laget klart i mars, svara Roger Rönnberg snabbt.

- Johan Rylander johan.rylander@gp.se

4–3-vinst i sudden mot HV71 i säsongens första träningsma­tch följdes av 2–4 mot Växjö Lakers i fullsatta Virdavalle­ns ishall i småländska Alvesta. Och det var en bister coach i Frölunda efteråt.

Hans lag hade på förhand kommit överens att spela tillsamman­s – men misslyckad­es totalt.

Johan Mattsson,

tillbaka efter höftskadan, fick direkt jobba hårt i Frölundas kasse – och stod för den ena kvalificer­ade räddningen efter den andra. Ändå lyckades han inte stoppa Brendan Shinnimin, när han kom fri precis efter en avtjänad utvisning. 1–0 för Lakers där.

– Det var alldeles för tamt. Vi stod stilla och försökte spela hockey. Vi var inte där, helt enkelt, säger centern Nicklas Lasu kritiskt.

Och coach Roger Rönnberg såg också – och agerade. Han tecknade för timeout och försökte ryta fram aggressivi­teten hos sina spelare. Men Simon Hjalmarsso­n slashade ut sig – och det tog bara sex sekunder i numerärt överläge för Pontus Holmberg att utöka ledningen för Växjö till 2–0.

– Vi lyckades inte med vårt mål att fem man skulle spela ihop. Det var tio minuter i den andra perioden som vi lyckades spela ihop. Då spelade vi bra. Men i övrigt var det väldigt spridda skurar, säger Roger Rönnberg besviket.

fanns kvar från den andra perioden var den fula crosscheck­ing som Lakers nye back Tim Erixon gjorde på Frölundas center Jacob Peterson. Bakifrån, mot sargen.

HC Lidköpings-killen blev liggande en bra stund, men hjälptes till slut av isen av läkaren Kurt Andersson. Erixon? Han fick två plus tio för tilltaget – som under en ordinarie SHL-omgång garanterat hade bedömts som matchstraf­f.

I tredje perioden vaknade den svenska mästaren – tack vare två numerära överlägen. Först så spelade 17-åringen Lucas Raymond, som styrde en PP-enhet, fram till Samuel Fagemo. 2–1 på tavlan.

Strax därefter laddade nye kanadensis­ke backen Karl Stollery bösssan och kvitterade med ett slagskott när Ryan Lasch passade fram.

2–2 och Frölunda med farten där och då.

– Det var väl okej, sådär. Men vi är inte i närheten av där vi vill vara, säger Rönnberg.

Och därefter tog Sebastian Stålberg en omdiskuter­ad utvisning – och Lakers kunde ta ledningen igen. 3–2 av Roman Horak.

När dessutom Brendan Shinnimin snärtade in 4–2 kort därefter så var Frölunda ett slaget lag.

– Vi förtjänar att förlora

i dag, tycker jag. En väldigt medioker insats. Vi fick oss en påminnelse om hur mycket som finns kvar att träna på – på hemmaplan. Vi måste hem och träna koncentrer­at. Vi har massor kvar – både i spelet med och utan puck, säger Frölundas coach Roger Rönnberg.

Det är ju allvar i Champions Hockey League om två veckor?

– Exakt. Tiden tickar.

Hinner laget bli klart till dess?

– Nä, det tror jag inte! I fjol blev vi färdiga i mars nån gång. Skulle vi vara färdiga i augusti-september nån gång ... ja, då skulle jag bli överraskad! Men vi behöver snabbt bli mycket bättre på många basic-grejer, säger Rönnberg.

 ?? Bilder: Jonas Ljungdahl ?? Fagemo på fall.
Bilder: Jonas Ljungdahl Fagemo på fall.
 ??  ?? Men det som mest
Jacob Peterson tvingades bryta efter tackling bakifrån mot sargen. Läs mer på gp.se/sport
Men det som mest Jacob Peterson tvingades bryta efter tackling bakifrån mot sargen. Läs mer på gp.se/sport

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden