Göteborgs-Posten

Sahlin vet hur Öis vinner viktiga möten med Mjällby

Ny streckstri­d, ny match mot Mjällby. Nu i toppen av tabellen. Hannes Sahlin har avgjort sådana förr. – Vi höjer oss mot bättre lag, säger Öis-veteranen.

- Mattias Balkander mattias.balkander@gp.se

Det börjar dra ihop sig. Superettan är på väg in på upploppet. Många är kallade, max tre lag kan gå upp. Hannes Sahlin, som har tillhört Öis A-trupp sedan 2012, är av den bestämda uppfattnin­gen att det kommer gå vägen. För Öis – och två lag till.

– Jag tror på oss, Mjällby och Jönköping.

Inget Varberg?

– Nej, jag tror inte det. Jag tror att de tappar. Det får jag säga som tips. Man måste tro på det.

Efter 19 spelade

omgångar har Mjällby passerat Varberg i toppen av tabellen. Öis skuggar, på femte plats, sex poäng bakom.

Förstå att dagens match är viktig för fortsättni­ngen.

Av olika skäl har Öis och Mjällby mötts i avgörande matcher förr. Senast i kval till Superettan 2017, samma sak 2015.

Båda gångerna med Öis som vinnare – och med Hannes Sahlin på planen.

– 2015 vann vi först hemma och ”Pålle” (Daniel Paulson) gjorde mål. Sedan tog de ledningen med 1–0 sent i returen, Anklev (Björn) fick rött och det såg ganska mörkt ut.

Hannes Sahlin fortsätter sin minnesresa.

– Sedan höll jag mig framme på en hörna, i slutet av första förlängnin­gskvarten och touchade in bollen. Sedan skickade vi bara bort den, mer eller mindre. Då var det eufori.

Förklaring­en: Öis,

som slutade tvåa i division 1 södra, gick upp. Två år senare var det dags igen. Denna gång med omvända roller. Mjällby kom nerifrån, Öis riskerade att trilla ur.

– Då var vi totalt uträknade tills Atashkadeh (William) gjorde reducering­smålet där nere. Det tände någon slags gnista. Sedan blev vi uträknade igen när de gjorde 1–0 på straff. Sedan kom ”Momo” (Mohamed Said) in och frälste oss, säger Hannes Sahlin.

Mot Västerås senast kom årets femte förlust.

– Jag tror inte att det är några problem att ställa om. Vi hade en plump. Det är någonstans avhandlad nu. Jag tror att vi slår dem (Mjällby, reds anm). Hannes Sahlin motiverar varför. – Vi är bra hemma. De ska också snart förlora. Det är bra form på alla lag där uppe. Den som har bäst form för dagen tar det. Om vi kan börja i rätt ände och ha lite marginaler på rätt sida tror jag att vi tar dem.

Under sommarföns­tret har Mjällby, precis som Öis, förstärkt truppen. In har Charbel Georges, Erik Pärsson, Jesper Löfgren och Michael Omoh kommit. Samtidigt har laget tappat Jacob Bergström.

– De har värvat jättebra. Det är bara att gratulera dem till det. De har gjort det bra. Jag tycker inte att de har en starkare trupp än oss.

Hur är det att spela sådana här matcher, när mycket står på spel?

– Det är roligare. Jag tycker dessutom att vi spelar bättre mot bättre lag på pappret. Då höjer vi oss och spelar ut lite mer av vårt register. Mot Frej och Västerås har det blivit lite ”halv-lunkigt”. Det passar oss kanske bättre att möta topplag nu. Vi ska kunna vara 110 procent inför varje match, även Frej borta.

Hannes Sahlin har tre raka matcher från start som mittfältar­e.

– Vi har kört lite rotation på mittfältet. Det har känts bra, jag har fått göra lite poäng och känner att jag har varit med och bidragit. Jag har fått en liten nytändning.

Vi har kört lite rotation på mittfältet. Det har känts bra, jag har fått göra lite poäng och känner att jag har varit med och bidragit. Jag har fått en liten nytändning. Hannes sahlin

 ?? Arkivbild: Mathias Bergeld ?? örgrytes Hannes sahlin jublar efter kvalsegern mot Mjällby 2017. ”Jag tycker att vi spelar bättre mot bättre lag på pappret. då höjer vi oss och spelar ut lite mer av vårt register,” säger sahlin inför dagens möte.
Arkivbild: Mathias Bergeld örgrytes Hannes sahlin jublar efter kvalsegern mot Mjällby 2017. ”Jag tycker att vi spelar bättre mot bättre lag på pappret. då höjer vi oss och spelar ut lite mer av vårt register,” säger sahlin inför dagens möte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden