Göteborgs-Posten

I SISTA STUND MED THOMAS UHRBERG

-

Två häftiga E3-finaler, 60 miljoner i 7-rättspotte­n och snack om tidernas V75-jackpot-omgång. Ja, vilken lördag och kommande vecka vi har framför oss.

Efter Örebros häftiga jackpot-omgång blir det V75 mest hela veckan. Eller vad sägs om följande: 21 augusti Jägersro, 22 Bjerke, 23 Bergsåker, 24 Bergsåker med V75 Multi Jackpot Summer Heat och 25 Charlotten­lund.

Ja, det blir tuffa dagar för ni som ska läsa in er på loppen och sedan lira.

Mitt råd är att ni fokuserar er på Bergsåkers V75:a på lördag med Sundsvall Open Trot som clou, detta för att det är en omgång med många jackpot-miljoner och garanterat hög omsättning delvis för att det är lönings-helg.

I dagsläget ligger det 36.913.972 extra kronor i Bergsåkers 7-rättspott, det med chans till mer pengar från fyra V75-omgångar till.

Skulle det bli extremt svårt i Örebro denna lördag och ingen får sju rätt går de 60 miljonerna till Bergsåkers lördags-V75:a.

Ja, med flax kan det bli tidernas jackpot med över 100 miljoner extra i 7-rättspotte­n.

Två spikar i Örebro

Jag väljer, som vanligt, att singelstre­cka två ekipage och det är givetvis Mascate Match med Pekka Korpi i E3-finalen för ston och Vainqueur RP med Björn Goop i Gulddivisi­onen.

Mascate Match har åtta segrar på nio lopp och har imponerat stort, undantaget som fyra under Elitloppsh­elgen på en något tung bana. Före och efter det fyra raka segrar i fin stil.

Björn Goop har sitt stall i absolut toppform och med nyförvärve­t Vainqueur RP är siktet inställt på vintermeet­inget i Frankrike.

Tuff slutstrid att vänta

I E3-finalen för hingstar och valacker kommer Aetos Kronos att bli favorit och kanske mångas bank, men över hetsiga 1609 meter med Örebros korta upplopp på 175 meter kan mycket hända.

Jag tror att Belker leder länge men att Aetos Kronos och Global Adventure kan bli för tuffa till slut.

I övrigt; ja, jag är klar för final i Guidens tipstävlin­g.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden