Göteborgs-Posten

Frölundabo­rg fylldes av fans

Över 2 000 supportrar tog sig till Frölundabo­rg i går för att se de regerande mästarnas ispremiär – och få en autograf eller två. ”Du spelar ju för klubben och för laget men framförall­t spelar du för staden och för alla fans”, säger Joel Lundqvist.

- Fredrik Janlind fredrik.janlind@gp.se Johan Rylander johan.rylander@gp.se

Till ispremiäre­n för de regerande mästarna i Frölunda hade 2 100 personer tagit sig. En ispremiär som bjöd på internmatc­h mellan de yngre och de äldre. En internmatc­h som slutade 3–3 efter att de äldre ”tappat” en 3–0-ledning i slutet.

– Vi hade matchen i en liten handske men vi slarvade bort det och det får bli en läropeng, säger Joel Lundqvist med ett leende.

För den här matchen skulle sluta oavgjort. Så var känslan i Frölundabo­rg och därefter var det skills competitio­n som skulle avgöra.

Först ut, snabbast på skridskorn­a där de äldre skickade fram Simon Hjalmarsso­n, Nicklas Lasu och Sebastian Stålberg.

De yngre kontrade

med Jacob Peterson, Joel Mustonen och Jacob Moverare och tog hem segern i överlägsen stil.

Därefter var det hårdast skott som skulle koras där mätinstrum­enten spelade spelarna ett spratt.

– Det stämde inte alls ju! Det är riggat på något sätt för att de yngre ska få en mjukstart, säger Joel Lundqvist.

Det skulle dock bli seger i den avslutande grenen, strafflägg­ning där Ryan Lasch, Rhett Rakhshani och Patrik Carlsson kunde besegra Samuel Fagemo, Lucas Raymond och Max Friberg.

– Vi vann den delen jag var med i! Jag hade fullt fokus där, säger Rhett Rakhshani.

Men de yngre vann ju? Det svider?

– De yngre brukar vara bättre när det inte spelar så stor roll vem som vinner ...

Desto gladare miner var det hos de yngre spelarna som fick vinna.

– Vi får hoppas att det fortsätter så under säsongen! Men det var jättekul att vara här och köra lite! Intresset är jättestort och vi är väldigt glada över att vi får ett sådant stöd, säger Samuel Fagemo.

Att vinna är

a och o i Frölunda. Något som märks på varje träning i Frölundabo­rg. Men en dag som denna var det desto mer avslappnat och fokus låg på att bjuda fansen på något extra.

– Det är en viktig del för oss! Fansen är ju en stor del av varför man håller på och närheten till fansen. Du spelar ju för klubben och för laget men framförall­t spelar du för staden och för alla fans. Målet är att kunna dela framgången med alla som bryr sig om föreningen och det är det som gör det så mycket större och roligare, säger Joel Lundqvist och får medhåll av Rhett Rakhshani.

– Det här var väldigt kul! Det var en skön atmosfär över det hela och kul att få känna fansens stöd igen, säger amerikanen och fortsätter:

– Det är fansen som är anledninge­n till att vi kan göra det vi gör och att vi kan leva på sporten som vi älskar. Det går absolut inte att underskatt­a fansens betydelse. Det finns inget vi utan dem.

Det här var väldigt kul! Det var en skön atmosfär över det hela och kul att få känna fansens stöd igen. Rhett Rakhshani

 ?? Bild: Nicklas Elmrin ??
Bild: Nicklas Elmrin
 ?? Bilder: Nicklas Elmrin ?? Ryan Lasch, niklas Lasu och Joel Lundqvist mötte sina fans under Frölundada­gen. ”Målet är att kunna dela framgången med alla som bryr sig om föreningen”, säger Joel Lundqvist.
Bilder: Nicklas Elmrin Ryan Lasch, niklas Lasu och Joel Lundqvist mötte sina fans under Frölundada­gen. ”Målet är att kunna dela framgången med alla som bryr sig om föreningen”, säger Joel Lundqvist.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden