Göteborgs-Posten

Anton Lans räddade poäng när Örgryte kryssade mot Mjällby

Toppmöte i Superettan mellan Örgryte och serieledan­de Mjällby slutade oavgjort 1–1 efter att Öis hämtat upp underläge i andra halvlek. – Det känns nästan lite snöpligt. Jag tyckte vi hade det här, säger Örgrytes tränare Thomas Askebrand.

- David Berg david.berg@gp.se

Regndiset låg tätt över Gamla Ullevi när Örgryte och Mjällby gjorde upp i ett toppmöte av Superettan. Det var två lag som så smått hade fått vittring på allsvenskt spel, Mjällby i egenskap av serieledar­e och Öis efter en mycket fin sommar. Efter åtta raka matcher utan förlust för de rödblå tog det stopp borta mot Västerås, som vann med 2–0 i den förra omgången. Örgrytes nyförvärv Amin Affane, som anslöt från IFK Göteborg i veckan, fick debutera från start.

Efter att hemmalaget tagit tag i spelet inlednings­vis skapade man efter tio minuter matchens första möjlighet när Melvin Fritzhell spelades fram i straffområ­det av Alexander Bernhardss­on. Gästernas målvakt Carljohan Eriksson hann ned på det låga skottet och räddade till hörna.

I en ganska

tät halvlek var det senare Mjällby som kändes farligast framåt. Framförall­t hade både Bubacarr Jobe och Joel Nilsson ett par farliga inlägg från vänster- respektive högerkante­n som var nära att nå Jacob Bergström i straffområ­det, men utan resultat.

– Vi kommer lite ur våra positioner, säger Örgrytes tränare Thomas Askebrand.

Med två minuter kvar till paus bar ett av inläggen frukt. Michael Omoh slog en boll som Jacob Bergström bara hade att sätta pannan på för att förpassa bollen i Fredrik Anderssons bortre gavel. Försvarssp­elet lämnade en del i övrigt att önska vid den situatione­n och Bergström var helt omarkerad efter att ha grundlurat sina bevakare. Det var 0–1 i paus.

– Jag tyckte knappt det kändes som en målchans först så det kändes tungt när vi släppte in det målet, säger Thomas Askebrand.

Vi är mycket bättre i andra halvlek och hittar våra positioner bättre. Jag tycker vi borde gjort fler mål. thomas askebrand Örgrytes tränare

Omkring tio minuter in i andra halvlek bet sig Örgryte fast i kring Mjällbys straffområ­de och Amin Affane fick möjlighet att skjuta in sig med sin vänsterfot på ett par frisparkar. Den andra, ur snäv vinkel från högerkante­n, var nära att skruvas in vid bortre krysset men Eriksson kunde tippa bollen över ribban.

Strax därefter gjorde

Thomas Askebrand sitt första byte för de rödblå då Ailton Almeida ersatte Melvin Frithzell centralt. Brassen hade direkt ett avslut som Eriksson återigen var tvungen att få handen på för att styra över ribban.

– Vi är mycket bättre i andra halvlek och hittar våra positioner bättre. Jag tycker vi borde gjort fler mål, säger Thomas Askebrand.

Örgryte fortsatte pressa på för en kvittering och Carljohan Eriksson stod för högklassig­a parader på ytterligar­e skott från Calle Wede och Ailton Almeida.

Med dryga kvarten kvar kom så det välförtjän­ta kvittering­smålet och nyförvärve­t Amin Affanes vänsterfot hade ett finger med i det spelet. Inlägget på frispark var perfekt och Anton Lans gick upp och nickade bollen i mål, till publikens jubel. Målet var Lans första i superettan denna säsong.

Efter kvittering­en uteblev

de riktigt heta chanserna till ett segermål från båda håll och lagen delade således på poängen.

– Det känns nästan lite snöpligt. Jag tyckte vi hade det här, säger Thomas Askebrand.

Trots förlust med 2–0 och att man inte lyckades vinna här är Askebrand ganska positiv inför fortsättni­ng.

– Det är 30 poäng kvar att spela om så väldigt mycket kan hända ännu. Vi tar en match i taget, säger han.

??  ?? Både örgryte och Mjällby var i behov av tre poäng – men inget av lagen fick anledning att jubla i superettan­s oavgjorda toppmöte.
 ?? Bild: Michael Erichsen ??
Bild: Michael Erichsen