Göteborgs-Posten

Fagemo siktar på plats direkt i Los Angeles Kings

Det finns en växande risk att Samuel Fagemo är förlorad för Frölunda – och blir kvar hos Los Angeles Kings direkt. – Det är klart att jag vill spela i den bästa ligan i världen, säger talangen inför resan till USA.

- Johan Rylander johan.rylander@gp.se

För Samuel Fagemo väntar en spännande start på säsongen. Han draftades efter ett lyckat SM-slutspel (sex mål och fyra assist) som nummer 50 av Los Angeles Kings i somras – och fick kort därefter skriva på ett treårskont­rakt med den kalifornis­ka NHL-klubben.

Det betyder att när Frölunda HC inleder SHL med möte mot Brynäs i Scandinavi­um den 14 september, ja … då är forwardsta­langen på träningslä­ger med Kings i solen.

Först rookie camp, sedan main camp. Går det tillräckli­gt bra så stannar han i USA.

– Det blir spännande! Det är svårt att säga just nu hur länge som jag blir kvar – för jag vet helt enkelt inte. Det är bara att ta det dag för dag och se hur pass bra det går, säger Fagemo och rycker på axlarna.

Men det finns

en risk att formen är så pass bra att det kan bli NHL direkt. När Juniorkron­orna nyss var på landslagst­urnering i USA så fixade Fagemo exempelvis ett hattrick mot Finland – inför ögonen på representa­nter från sin nya klubb Kings.

– Jag känner mig i bra form! Jag har jobbat väldigt hårt i sommar och känner mig fortfarand­e kvick ute på isen, säger Fagemo med ett brett leende.

Under sommaren har

han fokuserat på gymmet – och sin styrka skottet. Det har blivit några tusen skott under juni, juli och augusti.

I säsongens första match för Frölunda, borta mot Växjö (2–4), blev det ett nytt mål – på pass från Lucas Raymond, 17 år.

– Jag ska åka dit och göra mitt bästa – och får se hur långt det räcker. Jag ska njuta av att vara där, lovar Fagemo.

Han passade även på att njuta av det yngre lagets vinst över de äldre när Frölunda samlade fansen i Frölundabo­rg och gick på is.

– Det är ett jättestort intresse! Det är vi väldigt glada över, att vi får den här supporten och stödet.

Skulle inte Fagemo

ta en tröja i Los Angeles Kings så blir det spel i Frölunda – och inte i AHL. Han har fortfarand­e kontrakt med Frölunda i Sverige och eftersom han draftades i andra rundan går SHLspel före AHL-spel.

 ?? Bilder: Nicklas Elmrin ?? samuel Fagemo skrev autografer under Frölundas ispremiär. snart går flytten till Kalifornie­n Los angeles Kings.
Bilder: Nicklas Elmrin samuel Fagemo skrev autografer under Frölundas ispremiär. snart går flytten till Kalifornie­n Los angeles Kings.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden