Göteborgs-Posten

Sundström jagade autografer – nu är det han som skriver

Att få en autograf av sina idoler är något som de flesta drömmer om som liten. En känsla som Johan Sundström, 25, definitivt känner igen sig i. För ett antal år sedan var han den där lilla killen som jagade autografer av Niklas Andersson och Tomi Kallio –

- Fredrik Janlind fredrik.janlind@gp.se

Det har sedan länge varit tradition i Frölunda med att bjuda in fansen till ispremiär och visa upp det nya laget under avslappnad­e former. Även om Joel Lundqvist fortfarand­e fick störst jubel av spelarna så fanns det ett par spelare som utmanade den här gången.

En av dessa är Johan Sundström som själv har stått på läktaren och följt sina idoler ute på isen i Frölunda.

– Det är kul att folk kommer ihåg en! Vi har ju spelat två matcher redan men det här var lika fint som tidigare hår och det är så kul att så många visar sitt stöd för Frölunda och att folk verkligen bryr sig, säger han.

En lite speciell dag även för er?

– Ja, det är kul! Det var verkligen ett härligt mottagande, en speciell känsla och en bra dag helt enkelt!

När den nu 25-årige Johan Sundström var en liten hockeytoki­g grabb som drömde om att en dag få spela för Frölunda var det i Wallenstam­hallen som han fick träffa på sina idoler.

– Då var det en betydligt yngre version som följde spelarna och laget. Det blir lite speciellt för mig att få represente­ra klubben som spelare. Jag har ju Frölunda som moderklubb och har spelat för alla ungdomslag och juniorlag, jag har haft mina idoler och favoriter i A-laget ända sedan jag var liten grabb. Att man nu står där själv ... det är kul, det är det, säger han.

Tänker du ofta tillbaka på när du stod där som liten grabb och såg upp till dina idoler?

– Det är klart att man blir påmind då och då. Det är folk som nämner det och det är ändå unikt att spela hela vägen i samma klubb och gå igenom hockeyskol­an och nå hela vägen. Jag träffar ju på ledare nu som jag hade när jag var liten grabb och känner igen dem fortfarand­e. Det var alltid träning halv sju på lördagar och söndagar och det är verkligen fina minnen man får igen.

Efter att spelarna

fått visa upp sig lite inför fansen ute på isen i Frölundabo­rg var det autografsk­rivande som stod på schemat och kön ringlade sig lång. En kö som Johan Sundström själv har stått i för ett antal år sedan.

– Då var det alltid Niklas Andersson och Tomi Kallio som var favoritern­a för mig på alla sätt och vis. Sen när jag fick spela min första A-lagsmatch så fick jag chansen att spela som center mellan de två ... att bara tänka på det är jättestort och nu står jag här själv och det är ganska stort det med. Det är jättekul att jag har lyckats ta mig hela vägen hit, säger han.

 ?? Arkivbild: Daniel Stiller ?? ”Jag har haft mina idoler och favoriter i a-laget ända sedan jag var liten grabb. att man nu står där själv ... det är kul”, säger Johan sundström.
Arkivbild: Daniel Stiller ”Jag har haft mina idoler och favoriter i a-laget ända sedan jag var liten grabb. att man nu står där själv ... det är kul”, säger Johan sundström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden