Göteborgs-Posten

Amin Affane inkastad i en ny omgivning i Örgryte

För bara några dagar sedan var Amin Affane spelare i IFK Göteborg. Men på transferfö­nstrets sista dag plingade det till i mobilen och snart var tillvaron bortbytt mot en i Superettan med Öis. – Det har gått väldigt fort men jag känner att jag snabbt kommi

- David Berg david.berg@gp.se

När Örgryte tog emot serieledan­de Mjällby på Gamla Ullevi gjorde Amin Affane debut på mittfältet. Spelaren anslöt på lån från lokalkonku­rrenten IFK Göteborg på transferfö­nstrets sista dag i tisdags.

– Jag vaknade upp den morgonen som en IFK-spelare. Sedan fick jag ett sms om att jag skulle träffa Öis och prata med Thomas Askebrand. Det kändes bra direkt, säger Amin Affane.

Jag känner att det var rätt att våga ta den här utmaningen Amin Affane

Han berättar att omgivninge­n påminner väldigt mycket om hur den var för några dagar sedan.

– I början kändes det som att jag var på Gamla Ullevi och allt var som vanligt. Men nu är det nytt lag och jag känner att det var rätt att våga ta den här utmaningen, säger han.

Trots att han

inte varit i klubben i mer än några dagar var det ändå Amin Affane som slog frisparken som ledde till kvittering­smålet i matchen. Ändå är han inte helt nöjd med debuten.

– De får in ett skitmål i första och sedan går vi in för det bättre och skapar flera lägen på fasta. Vi borde fått in ytterligar­e något mål så det känns lite surt nu, säger han.

Amin Affane ser fram emot hösten och fortsättni­ngen i sin nya klubb.

– Det har gått väldigt fort men jag känner att jag kommit in bra i gruppen. Jag är väldigt tacksam för att de andra har tålamod med mig nu i början. Jag känner dem lite grann nu men jag behöver lära mig deras egenskaper bättre.

 ?? Bild: Michael Erichsen ?? Amin Affane har hastigt blivit inkastad i en ny miljö i Öis.
Bild: Michael Erichsen Amin Affane har hastigt blivit inkastad i en ny miljö i Öis.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden