Göteborgs-Posten

Hammarlund borta – då kliver Zigiotti Olme fram

Pauline Hammarlund missar resten av säsongen, då kliver Julia Zigiotti Olme upp som anfallare. – Jag trivs som bäst på den positionen, säger Julia Zigiotti Olme.

- Ellen Ivarson ellen.ivarson@gp.se

Göteborg FC tar sig an Kristianst­ad FF på bortaplan på söndagen. Laget som har drabbats av flertalet skador den senaste tiden har fått gå runt på få spelare och nya positioner. Den senaste i raden skador är Pauline Hammarlund som väntar knäoperati­on och riskerar att missa resten av säsongen. Som anfallare kliver istället Julia Zigiotti Olme in.

– Jag trivs som bäst på den positionen, där jag kan få mycket boll och kan vara bidragande offensivt. Jag har alltid varit forward som liten men de två-tre senaste åren som jag varit lite mer innermitt. Det är kul att spela där uppe, speciellt när vi är ett bollförand­e lag.

Hammarlund har varit

en viktig spelare för GFC under säsongen och låg i toppen av skytteliga­n med sina åtta gjorda mål. Nu hoppas Zigiotti Olme kunna ta över stafettpin­nen.

– Det är ett definitivt ett stort tapp. Rebecka (Blomqvist) har gjort det bra, men sen är det väl upp till en själv och andra att steppa upp, då är det kul att kunna vara där uppe och kanske kunna peta in några bollar.

Inför matchen mot Kristianst­ad kommer GFC ställa upp med samma trupp som mot Örebro. Enda förändring­en är ytterligar­e en spelare från F-19 på bänken.

– Det är inga hemlighete­r med startelvan, det är dom spelarna vi har. Enda förändring­en är att vi plockar upp Molly (Johansson) från u-19. Totalt kommer vi ha fyra spelare från u-19 på bänken, säger tränare Marcus Lantz.

Jag trivs som bäst på den positionen, där jag kan få mycket boll och kan vara bidragande offensivt. Julia Zigiotti Olme

 ?? Bild: Thomas Johansson ?? Medan Pauline Hammarlund väntar på väntar knäoperati­on kliver Julia Zigiotti Olme in som anfallare.
Bild: Thomas Johansson Medan Pauline Hammarlund väntar på väntar knäoperati­on kliver Julia Zigiotti Olme in som anfallare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden