Göteborgs-Posten

Ellen Svensson krossade knäskålen – och bytte bana

Ellen Svensson, 21, krossade knäskålen och tvingades avsluta sin innebandyk­arriär. I stället återupptog en annan – som fotbollssp­elare i IK Kongahälla. – Sjukgymnas­terna visste inte hur lång tid det skulle ta, säger Svensson.

- Alexander Olausson alexander.olausson@gp.se

På söndag hälsar Torslanda IK IK Kongahälla välkomna till Torslandav­allen för match i division 3B – en match som GP direktsänd­er med start 16.05 med avspark 16.15.

För Torslanda gäller det att ta tre poäng för att haka på tåget som heter BK Häcken i toppen medan Kongahälla har lite av en måstematch för att inte halka efter för långt i jakten på topplaceri­ngar.

Kongahälla­s säsong som

nykomlinga­r får än så länge anses som godkänd. Mycket är nytt. Även vid sidan av planen där ett tränarlag med Marwan Mohammad i spetsen har kommit in.

Och spelarna är nöjda med sina nya ledare. I alla fall om man ska tro en av dem, Ellen Svensson.

– De lyfter oss när vi dalar och får oss att inse att vi är bättre än vad vi tror. De hittar våra svaga sidor och börjar bygga upp dem, samtidigt som de lyfter fram våra starka sidor.

Svensson själv kom

till klubben förra vintern. Detta efter att ha hållit upp med fotbollen under sju år. All träningsti­d gick då till innebandy där hon tillhörde Pixbo i två säsonger och spelade en av dem i allsvenska­n.

Men för tre år sedan tvingades hon att sluta med innebandy. Ett ömmande knä efter en krossad knäskål satte stopp för en karriär som hon hade hoppats skulle bli mycket längre.

– Det var skittråkig­t. Det var något man hade lagt ner tid på nästan varje dag. Men när jag skulle in och rehabilite­ra mitt knä en andra gång, kanske operera, så var det för lång väg tillbaka. Sjukgymnas­terna visste inte hur lång tid det skulle ta heller.

Tror du att du kommer spela innebandy någon gång i framtiden?

– Just nu tror jag inte att jag kommer plocka upp det. Jag börjar plugga snart och och kommer inte att ha den tiden som jag vill lägga ner om jag skulle börja igen.

21-åringen fick i

stället finna glädje i en återupptag­en fotbollska­rriär. Och det har varit ett lyckodrag. Hon stormtrivs med laget som innehåller spelare med liknande vardagssit­uation – just nu arbetar hon på ett lager i en matbutik – som henne själv. Fotbollen blir ett sätt att lämna vardagens måsten.

Och nästa uppgift för detta gäng är alltså Torslanda.

Just nu tror jag inte att jag kommer plocka upp det (innebandyn). Jag börjar plugga snart och kommer inte att ha den tiden som jag vill lägga ner om jag skulle börja igen. Ellen svensson

 ?? Bild: Privat ?? Ellen svensson, iK Kongahälla, lade av med innebandyn och började spela fotboll efter en jobbig knäskada.
Bild: Privat Ellen svensson, iK Kongahälla, lade av med innebandyn och började spela fotboll efter en jobbig knäskada.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden