Göteborgs-Posten

Lyckad ligadebut för Isak i Spanien

Alexander Isak fick 20 minuter i ligadebute­n för sitt Real Sociedad. Det tog han vara på när han var inblandad i Real Sociedads sena 1–1kvitterin­g mot Valencia i lagens oavgjorda La Liga-premiär.

- TT

Det blev till slut ett kryss, men avslutning­en i Alexander Isaks första ligamatch var minst sagt dramatisk. För trots att den 19-årige landslagsa­nfallaren inledde på bänken fick han chansen i den andra halvleken. Då låg gästerna under mot Valencia.

Och kvittering­smålet skulle komma – det dröjde dock till den 100:e minuten innan Mikal Oyarzabal satte 1–1 på straff. En straff svensken var inblandad i. För med bara minuten kvar av tilläggsti­d fälldes Alexander Isak nära straffområ­deslinjen och fixade en frispark.

På den efterfölja­nde frisparken slog lagkamrate­n Willian José bollen på en Valenciafö­rsvarares hand och domaren dömde straff.

Innan dess hade Valencia hunnit med att bränna en straff på tilläggsti­d.

En som något

förvånande startade för sin klubb var Real Madrids Gareth Bale. Walesaren har ryktats bort från den spanska huvudstads­klubben under sommaren men fick trots det tränare Zinedine Zidanes förtroende i bortamatch­en mot Celta Vigo. Hur Bale tackade? Med en assist till Karim Benzemas 1–0-mål.

I andra halvlek fick Real Madrid Luka Modric utvisad efter att kroaten stämplade Celta Vigos Denis Suarez över hälsenan. Trots det röda kortet kunde Real Madrid göra ytterligar­e två mål och vinna med 3–1.

?? Arkivbild: Henrik Montgomery ?? alexander isak har gjort fyra mål för Real sociedad under försäsonge­n.
Arkivbild: Henrik Montgomery alexander isak har gjort fyra mål för Real sociedad under försäsonge­n.