Göteborgs-Posten

Oavgjort i toppmötet – efter VAR-dramatik

Inbytte Gabriel Jesus såg ut att bli hjälte när han satte 3–2 till Manchester City på tilläggsti­d. Men målet dömdes bort efter videograns­kning. I stället slutade Premier Leagues toppmöte 2–2.

- TT

För en sekund såg Gabriel Jesus ut att ha säkrat tre poäng för Manchester City. Men lagkamrate­n Aymeric Laporte bedömdes efter videograns­kning ha nuddat bollen med armen och målet dömdes bort.

Det var en dramatisk avslutning på en händelseri­k match. För det saknades varken mål eller målchanser.

Manchester City tog ledningen två gånger om genom Raheem Sterling och Sergio Aguero och borde ha avgjort matchen med ledning 2–1 i den andra halvleken.

Men mästarlage­ts, i

vanliga fall, sylvassa offensiv stod för okaraktäri­stiskt många missar på Etihad Stadium. I stället kunde Tottenhams Lucas Moura på hörna nicka in 2–2-målet i den 56:e minuten. Då hade brassen inte ens varit på planen i en minut och Moura, hjälte när Tottenham slog ut Ajax i Champions Leagues semifinal i våras, blev hjälte även den här gången.

För bortsett Jesus bortdömda strut blev det inga fler mål den här gången.

Det innebär att Pep Guardiola i ligaspel inte har förlorat mot Tottenham på tre år – senaste förlusten i Premier League mot Tottenham kom i oktober 2016.

?? Bild: Rui Vieira ?? Lucas Moura nickade in 2–2 i den andra halvleken. då hade han inte ens varit på planen i en minut.
Bild: Rui Vieira Lucas Moura nickade in 2–2 i den andra halvleken. då hade han inte ens varit på planen i en minut.