Göteborgs-Posten

Finländskt hattrick förstörde Krafths debut

Emil Krafth fick chansen från start i sin Premier League-debut för Newcastle borta mot Norwich. Då såg finländare­n Teemu Pukki till att förstöra svenskens eftermidda­g med ett hattrick när Norwich vann med 3–1.

- TT

Den svenske landslagsb­acken hade ett bra läge att få en smakstart på sin karriär på de brittiska öarna. Krafth fick ett fint läge redan efter nio minuter när han tog emot bollen på bröstet till höger om målet. Högerbacke­ns skott gick däremot över från nära håll.

Matchens första mål skulle i stället göras av Norwich och finländare­n Teemu Pukki i den 32:a minuten. Pukki slog till med en fin volleyträf­f och det visade sig bara vara början. Pukki gjorde 2–0 drygt 20 minuter in i andra halvlek. Finländare­ns skott gick mellan benen på Emil Krafth och in i nät.

Med kvarten kvar

att spela var han igång igen. Krafth hamnade ensam med två Norwichspe­lare och Pukki kunde ta sig förbi svensken och skjuta in sitt tredje mål.

Norwich vann till slut med 3–1 sedan Jonjo Shelvey reducerat för Newcastle på tilläggsti­d.

Graham Potter vet fortfarand­e inte hur det är att förlora som Premier League-tränare. Den tidigare Östersunds­tränaren kunde från sidlinjen leda sitt Brighton till 1–1 hemma mot West Ham. Brighton har en seger och en oavgjord på två matcher efter att ha besegrat Ken Semas Watford i premiären förra helgen.

Efter två omgångar

har Arsenal och Liverpool full pott. Pierre-Emerick Aubayemang gjorde mot Burnley som han gjorde mot Newcastle i premiären. Avgjorde och gav Arsenal tre poäng. Den 30-årige anfallaren klev fram i 64:e minuten och skickade in 2–1 efter att Real Madrid-lånet Dani Ceballos arbetat fram bollen till Aubameyang. Arsenal vann med 2–1. Fransmanne­n Alexandre Lacazette inledde målskyttet för Londonklub­ben och Ashley Barnes gjorde Burnleys mål.

Liverpool hade 2–0 mot Southampto­n och segern inom räckhåll. Men med drygt tio minuter kvar stod reservmålv­akten Adrián för en rejäl tavla när han passade rakt på tidigare Liverpools­pelaren Danny Ings som reducerade. Ings hade sedan ett jätteläge att kvittera men Liverpool höll ut och vann med 2–1.

Ken Sema fanns inte med på vare sig planen eller bänken när Watford förlorade mot Everton med 0–1.

?? Bild: Joe Giddens ?? Emil Krafth hade en tung Premier League-debut.
Bild: Joe Giddens Emil Krafth hade en tung Premier League-debut.