Göteborgs-Posten

Göteborg & Co lever i en drömvärld

-

I GP den 12 augusti står det att läsa att Göteborg är i final om titeln som Europas smartaste turiststad. Va, är detta ett skämt?

Göteborg är för närvarande en uppgrävd och svårtillgä­nglig stad och kommer vara så många år framåt. Som följd av detta slår den ena affären efter den andra igen i citykärnan. Snart är det bara de stora affärskedj­orna kvar. Lägg därtill ett växande trafikkaos och en undermålig kollektivt­rafik. Detta är knappas något som gagnar turistnäri­ngen.

Göteborg gör sig inte heller känt för att tillvarata kulturarve­t. Så sent som i GP den 13 augusti stod det bland annat att läsa att 1700-talstapete­r måste slängas och om arkeologis­ka fynd som aldrig kan återställa­s. I nära tre decennier har Göteborgs historiska skatter förvarats i tillfällig­a och undermålig­a magasin. Många kulturintr­essen får dessutom stryka på foten för att ge plats för Västlänksb­ygget.

Göteborg hamnar ofta i bottenskik­tet vid kommunjämf­örelser av företagskl­imat. Att Göteborg & Co har ansökt om bli Europas smartaste turiststad tyder på att man lever i en drömvärld, har en bristande verklighet­suppfattni­ng eller har drabbats av någon sorts storhetsva­nsinne. Förvånad Göteborgar­e

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden