Göteborgs-Posten

Rosenqvist till sjukhus efter otäck krasch

-

Felix Rosenqvist var inblandad i en krasch redan på det första varvet och fick bryta Indycarlop­pet i Pennsylvan­ia. Svensken har förts till sjukhus för vård.

Indycarrac­et på Poconobana­n i Pennsylvan­ia tog slut snabbt och våldsamt för Felix Rosenqvist. Hans bil träffades av Takuma Satos och flög i mycket hög hastighet längs med staketet på ovalbanan och slog sedan i marken.

Tv-bilderna visade hur svensken satt kvar i sin bil medan räddningsp­ersonalen kom fram till honom. Efter någon minut kunde Rosenqvist ta sig ur bilen och såg ut att kunna gå själv av banan.

Rosenqvist vårdades först vid banans sjukstuga, men tävlingslä­karen fattade sedan beslut att föra honom till sjukhus.

– Vi har skickat Felix till sjukhus för noggrannar­e undersökni­ng. Han har inga livshotand­e skador och jag tror att han kommer att bli bra, han gick för egen maskin, säger tävlingslä­karen Geoffrey Billows i Viaplays tv-sändning.

På frågan om Rosenqvist har klagat över ont i huvudet eller nacken svarar Billows:

– Jag kan bara säga att han inte har några livshotand­e skador.

Fem bilar var inblandade i incidenten. Sato var den som orsakade olyckan genom att köra in i Alexander Rossis bil. Japanens bil studsade sedan tillbaka ut på banan och träffade Rosenqvist­s.

På ovalbanor som den där veckans Indycarlop­p körs kan hastighete­n nå upp till 370 kilometer i timmen.

Loppet rödflaggad­es och ska starta om när banan har städats.

Felix Rosenqvist kör sitt första år i Indycar, en av USA:s största bilsportse­rier. Svensken ligger på nionde plats i sammandrag­et och kom i förra loppet i juli på andra plats i loppet i Ohio, vilket är hans bästa placering hittills.

Marcus Ericsson, den andra svensken i Indycar, var inte inblandad i olyckan.

Poconobana­n har tidigare kritiserat­s för att vara för farlig att köra. Så sent som i fjol inträffade en mycket svår olycka på banan då föraren Robert Wickens skadades allvarligt efter att ha kört på en medtävlare­s bil.

Wickens bil flög in i säkerhetss­taketet och snurrade runt flera varv i väldigt hög hastighet och kanadensar­en sitter efter olyckan i rullstol.

Det var Wickens plats i Schmidt Peterson Motorsport-stallet som Marcus Ericsson fick ta över i år.

 ?? Arkivbild: Andrew Lahodynsky­j ?? Felix Rosenqvist var inblandad i en otäck krasch redan på det första av söndagens indycarlop­p i Pennsylvan­ia.
Arkivbild: Andrew Lahodynsky­j Felix Rosenqvist var inblandad i en otäck krasch redan på det första av söndagens indycarlop­p i Pennsylvan­ia.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden