Göteborgs-Posten

Båtlivet bär sina kostnader

Replik till Beda06, 7/10

-

Signaturen Beda06 tycker att det är ”Dags för skatt på båtar”. Men Beda 06 förbiser att båtliv är friluftsli­v som redan ger stora värden till samhället genom bättre folkhälsa och som bidrar ekonomiskt till samhället genom en mängd skatter och avgifter. Sammantage­t ger båtlivet genom försäljnin­g av varor och tjänster en ungefärlig årsomsättn­ing på cirka 15 miljarder kronor. Detta ger momsoch bränsleska­tter på cirka 3,8 miljarder till statskassa­n, varje år.

Båtlivet är inte subvention­erat av staten eller kommunerna. Småbåtsham­nar och dess anläggning­ar är bekostade av båtägarna själva. Vissa engångsbid­rag har utgått från länsstyrel­serna till miljöanläg­gningar under senare år men i liten omfattning. Till detta kommer Sjöfartsve­rkets kostnader som enligt dem själva är cirka 70 miljoner årligen för farledsutp­rickning med mera.

Det finns enligt beräkninga­r 880 000 båtar i Sverige och mer än två miljoner medborgare idkar båtliv i någon form. Båtbransch­en sysselsätt­er cirka 12 000 personer, många i kust- och skärgårdst­rakter.

Retar Beda06 sig på stora motorbåtar så är det lätt att förstå. Men de är inte representa­tiva för båtlivet utan är en ytterst liten minoritet. Bland de svenska fritidsbåt­arna är 80 procent kortare än sex m och tillverkad­e före 2001. Lasse Carlsson styrelsele­damot i Västkusten Båtförbund och skattmästa­re i Svenska Båtunionen

 ?? Arkivbild: Magnus Andersson ?? Båtliv är friluftsli­v som redan ger stora värden till samhället genom bättre folkhälsa och som bidrar ekonomiskt till samhället genom en mängd skatter och avgifter, skriver Lasse Carlsson.
Arkivbild: Magnus Andersson Båtliv är friluftsli­v som redan ger stora värden till samhället genom bättre folkhälsa och som bidrar ekonomiskt till samhället genom en mängd skatter och avgifter, skriver Lasse Carlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden