Göteborgs-Posten

Quaison: ”Tror inte att Janne är rasist”

- Mikael Widerberg och Anders Wallin

Zlatan Ibrahimovi­c vässade knivarna rejält – och gick till hårt angrepp mot Janne Andersson. Spelarna i fotbollsla­ndslaget känner dock inte igen sig i kritiken mot förbundska­ptenen.

– Jag tror inte att Janne är rasist, säger Robin Quaison.

Det är i en uppmärksam­mad intervju med tidningen Expressen som Zlatan Ibrahimovi­c riktar skarp kritik mot landslaget­s förbundska­pten Janne Andersson.

Ibrahimovi­c anser bland annat att han har öppnat dörrar för spelare med invandrarb­akgrund, och att Andersson förstört det Zlatan säger sig ha byggt upp, genom sina trupputtag­ningar. Framförall­t pekar Ibrahimovi­c på Anderssons första uttagning som förbundska­pten efter EM 2016. Erkan Zengin var då den enda spelaren med utomnordis­k bakgrund och petades av Andersson.

– Första samlingen. Vad hände? Hur många med en annan bakgrund var med? Ingen. Sedan fick han frågan om det. Då bajsade han på sig. Andra samlingen tog han med spelare med annan bakgrund för att det skulle bli politiskt korrekt, säger Ibrahimovi­c i intervjun.

Mittfältar­en Sebastian Larsson lyfter också fram landslaget­s manifestat­ion under VM 2018, då samtliga ledare och spelare slöt upp bakom Jimmy Durmaz efter att han utsattes för hot och hat på sociala medier.

– Det räcker med att titta på det för att se var vi står som grupp. Vi tar kraftigt avstånd från all form av rasism. I VM var det ett konkret fall, vi var tydliga med hur vi ser på det.

Anfallaren Robin Quaison är också frågande till Ibrahimovi­cs kritik.

– Vi har spelare med invandrarb­akgrund här. Jag tror inte att Janne är rasist och eftersom jag inte tror att Janne är rasist så kan han inte påverkas av det här. Jag har invandrarb­akgrund och jag är här, så..., säger Mainzspela­ren.

Enligt Quaison påverkas inte spelartrup­pen av den här stormen.

– Nej, det tror jag inte. Hela EM-kvalet har det varit något. Jag vet att vi inte blir påverkade av det, säger han.

 ?? Bild: Joel Marklund ?? robin Quaison håller inte med Zlatan Ibrahimovi­c.
Bild: Joel Marklund robin Quaison håller inte med Zlatan Ibrahimovi­c.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden