Göteborgs-Posten

Raymonds hårda passning till den tidigare lagkamrate­n

- Alexander Olausson alexander.olausson@gp.se

Förra säsongen spelade de i samma lag – Hugo Raymond, 19, och Rickard Larsson, 32. Nu möts de på varsin sida – en i Göteborgs IK och en i Skärgården­s SK.

– Heads up – han ska få smaka, säger Raymond inför drabbninge­n.

Avslutning­en på fjolårssäs­ongen var jobbig för Skärgården­s SK. Laget lyckades endast spela in en poäng på Alltreans 14 matcher. Efter det började en av lagets nyckelspel­are, Hugo Raymond, se sig om efter andra utmaningar. En kontakt togs med seriekonku­rrenten som slutade på andraplats, Göteborgs IK och nu represente­rar den snart 20-årige forwarden GIK.

– Jag hade ett gött snack med lagkaptene­n Kevin Börjesson och sen med tränare Markus Eriksson. Jag fick träna lite och det kändes som att jag kom in i gruppen bra, säger Raymond.

Det blev bara en säsong för den tidigare Frölunda-junioren i Skärgården. Han trivdes men när han fick möjlighete­n att spela för GIK tvekade han inte länge.

– Hockeyn vi spelar nu passar mig bättre och jag såg chansen att få spela med skickligar­e spelare – några av division 3:s bästa. Jag har hamnat i en grym kedja med Kevin Börjesson och Karl Trogens. Det är en liten nytändning där ute på isen.

Göteborgs IK har inlett Hockeytrea­n C med en seger. 6–0 blev det mot Varberg HK. Två passningsp­oäng noterades Raymond för.

Nästa match är mot Skärgården. En speciell match förstås. En spelare ser Raymond fram emot att möta lite extra.

– Rickard Larsson. Det är en skön kille. Vi snackar mycket med varandra.

Vill du säga något till honom inför matchen?

– Heads up – han ska få smaka på en, säger Raymond.

När GP ringer upp Rickard Larsson för att han ska få kontra skrattar han bara.

– Om han kommer åt mig så kan han ju försöka!

Skärgården började säsongen med en seger med 6–3 över Härryda. Klubben har som mål att ta sig till Alltrean och sedan förhoppnin­gsvis kvala till tvåan. Och Larsson tycker att laget har större möjlighete­r att nå dit den här säsongen jämfört med förra.

– I år har vi en spelidé. Tidigare har vi mest bara åkt skridskor och har vi mött bättre lag som GIK så har det inte räckt till. Sen har vi ett ungt och hungrigt lag där det bara är jag som är lite äldre egentligen, säger Rickard Larsson.

 ?? Bild: Privat och Skärgården­s SK ?? Hugo raymond till vänster ser fram emot att möta kompisen rickard Larsson i Hockeytrea­n.
Bild: Privat och Skärgården­s SK Hugo raymond till vänster ser fram emot att möta kompisen rickard Larsson i Hockeytrea­n.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden