Göteborgs-Posten

Spelarnas favorit funkade igen

- Fredrik Janlind fredrik.janlind@gp.se Johan Rylander johan.rylander@gp.se

Det lossnade rejält för Frölundas powerplay mot Cardiff Devils. Detta genom en variant som snart hela hockey-Europa vet ska komma. Men Roger Rönnberg vill se mer.

– Vi måste vara bättre än såhär om vi ska slå dem i returen, säger han.

När det vankas powerplay för Frölunda är det oftast en variant som är den som spelarna söker. Det är Ryan Lasch eller Rhett Rakhshani som glider ner bakom mål och sen hittar in till Joel Lundqvist som vispar till direkt.

En variant som knappt har synts till den här säsongen i SHL. Men i CHL?

En helt annan sak – vilket matchen mot Cardiff Devils visar tydligt.

– Jag kände faktiskt att deras boxplay var väldigt bra! De hade förberett sig och det tog oss ett par chanser innan vi hittade rätt. Vi hade tålamod och sen smög Joel in bra där och det är kul att vi hittar honom, säger Rhett Rakhshani och fortsätter:

– Det är skönt att göra ett par mål och få upp självförtr­oendet. Det kändes som att alla bidrog därute.

Joel Lundqvist njöt givetvis efter sina tre fullträffa­r i powerplay när han efter matchen fick den keps som i Frölundas omklädning­srum symboliser­ar att man varit matchens lirare.

– Jag vet ju precis hur Ryan och Rhett vill lägga sina puckar. I SHL spelar alla med lägre boxar och jag har knappt haft ett läge på åtta matcher. Jag har knappt haft ett skott i powerplay utan vi har fått spela högre och ta skott från backarna. Då är det mycket roligare att känna att man kan vara mer involverad än att bara skymma. Det är kul med en sådan här match under bältet, säger han.

Vad betyder en sådan här islossning för er?

– Oj, vi får spela mer över puck, vi får fler målskyttar, hittar fler offensiva lösningar vilket är bra. Ibland är det så att du knappt känner på pucken i SHL ... därför är det skönt för alla att få en match där du kan behandla puck lite mer, göra en dragning och känna att du har lite mer tid på dig.

Roger Rönnberg?

Jo, han njöt av vad hans spelare visade upp i powerplay – även om han inte var helt nöjd med andra delar av spelet.

– Vi börjar väldigt bra. Första fem är väldigt skärpt och påslaget men jag kollar bara på om vi spelar i vårt system eller börjar freebasa. Vi måste vara bättre än såhär för att slå dem i returen. De spelar på ett annorlunda sätt och det gör att vi måste hitta nya situatione­r och att det blir svårt att spela i vårt system, säger han och fortsätter:

– Men det är bra att många spelare får stänka dit pucken.

 ?? Bild: Michael Erichsen ?? Joel Lundqvist njöt efter sina tre fullträffa­r i powerplay.
Bild: Michael Erichsen Joel Lundqvist njöt efter sina tre fullträffa­r i powerplay.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden