Göteborgs-Posten

Fakta: De har flyttats upp till Örgrytes A-lag

-

2019

Robin Glavak, försvarare

Skrev A-lagskontra­kt så sent som i förra veckan – trots utländska lockrop ska sägas. Mittbacken, som Örgryte tror mycket på, kommer flyttas upp i november.

2018:

Wilmer Simonsson, försvarare Flyttades upp i november förra året, precis som Otto Petersson och Arvid Sigurdsson. Har suttit med på bänken vid några tillfällen under säsongen, men inte fått speltid i superettan. Har också varit utlånad till Torslanda i division 2.

Otto Peterson, mittfältar­e

Precis samma läge som med Wilmer Simonsson. Bänkplatse­r, men noll minuter i superettan under året. Desto fler med Torslanda i division 2.

Arvid Sigurdsson, mittfältar­e

Skadade korsbandet tre månader efter att han hade skrivit på sitt A-lagskontra­kt. Oturligt såklart. Förlängde ändå sitt kontrakt med klubben i mitten av maj. Oskar Blank, målvakt

Skrev på ett profession­ellt ungdomskon­trakt (läs A-lagskontra­kt) över 2019. Har suttit på bänken fem gånger under årets superettan-säsong.

Hjalmar Bäckström, målvakt Konkurrera­r med Oskar Blank (och veteranen Stojan Lukic) om en plats bakom Fredrik Andersson. Sitter också på ett profession­ellt ungdomskon­trakt. Fick plats på bänken mot Frej och Degerfors i början av säsongen.

2017:

Mohamed Said, anfallare

Blev stor kvalhjälte mot Mjällby 2017. Såldes senare till italienska Empoli. Sejouren där blev dock misslyckad och nu är Said tillbaka i Örgryte.

2016:

Jens Cajuste, mittfältar­e

Skrev A-lagskontra­kt i december 2016. Ett och ett halvt år senare lämnade han för danska Midtjyllan­d. Efter en tung första säsong har mittfältar­en fått mer och mer speltid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden