Göteborgs-Posten

Kvalhjälte­n föreslås ta styrelsepl­ats

- Linus Petersson linus.petersson@gp.se

Sportchef Kennet Andersson ska lämna IFK Göteborgs styrelse. Den tidigare spelaren, och kvalhjälte­n, Jonas Henriksson föreslås ersätta.

– Det är svårt att hitta en mer given person för den rollen, säger valberedni­ngens ordförande Fredrik Abrahamsso­n.

Han har spelat i Häcken. Han har spelat i Gais. Och han har spelat i IFK Göteborg 2002–2004.

Det största avtrycket Jonas Henriksson satte då var nog de där två målen mot Västra Frölunda i november 2002 som räddade kvar klubben i landets högsta serie.

Sedan dess har 42-åringen bland annat jobbat som försäljnin­gschef och ungdomsträ­nare i IFK Göteborg.

Nu är han aktuell för en ny roll. Under måndagen meddelade valberedni­ngen att de förslår Henriksson som ersättare till Kennet Andersson i den blåvita styrelsen. Andersson ska lämna då styrelsero­llen inte går att kombinera med den som sportchef.

– Vi har dels pratat med styrelsen och tittat på vad de önskar för kompetens, dels slagit våra kloka huvuden ihop i valberedni­ngen och tittat på vilken person vi tror kan tillföra den roll som Kennet hade i styrelsen. Då föll våra huvuden på Jonas, säger valberedni­ngens ordförande Fredrik Abrahamsso­n. Varför?

– Han har stor sportslig kompetens. Och även kompetens ifrån att ha jobbat som försäljnin­gschef i föreningen, med sponsorer och så vidare. Sedan har han varit aktiv i akademin under de senaste åren. Det är få människor i omgivninge­n som har den kompetense­n som Jonas har om föreningen.

Klubben håller medlemsmöt­e och extra årsmöte den 18 november. Om Jonas Henriksson väljs in i styrelsen då kommer han att agera sportsligt ansvarig framöver. Och dessutom sitta med i klubbens sportråd.

 ?? Arkivbild: Daniel Stiller ??
Arkivbild: Daniel Stiller

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden