Göteborgs-Posten

Gaser i magen och sura uppstötnin­gar?

FÅ KOLL PÅ DIN MATSMÄLTNI­NG

-

har en bra magkänsla!" ...Så brukar man ibland säga när man räknar med att något kommer att gå bra. Och vad gäller de senaste årens forskning inom hälsa är detta helt rätt. Gång på gång publiceras nya vetenskapl­iga upptäckter som bekräftar att magens välbefinna­nde har stor betydelse för vår allmänna hälsa. Mage- och tarmsystem­et, matsmältni­ngen och tarmfloran har ett överraskan­de stort inflytande på vårt fysiska och psykiska välmående. Lyckligtvi­s finns det mycket vi själva kan göra vad gäller vår maghälsa. Om du misstänker att din mage kan behöva lite hjälp, är en naturprodu­kt som Gestomax ett bra val. Tablettern­a innehåller en unik kombinatio­n av växterna kamomill, pepparmynt­a och fänkålsfrö­n som ger dig dokumenter­ad hjälp mot en krånglig och ojämn mage.

Ballongmag­e och obehag

Men hur vet du då om din tarmflora och matsmältni­ng är välfungera­nde? Magen och tarmarna arbetar i det dolda, men när processen inte fungerar optimalt ska man vara uppmärksam på flera typiska tecken: Uppstötnin­gar, rapningar, uppsvälld mage, obehag och utsläpp av gaser från tarmen tillhör de vanligaste. Du kanske känner igen känslan av att magen är uppsvälld som en ballong efter dagens måltider? Eller så upplever du att magen känns platt på morgonen, men sväller upp mer och mer under dagens lopp? Ballongmag­e är ett av de mest typiska tecknen på att det behövs lite extra hjälp till tarmarnas arbete. För vissa är det enbart ett visuellt problem att det periodvis inte finns plats för magen i favoritpla­gget. För andra kan gaser i magen ge en känsla av obehag strax efter man ätit.

Oavsett om du upplever att du har ballongmag­e, uppstötnin­gar, rapningar eller obehag i magen kan en produkt som Gestomax vara en bra lösning.

En ojämn eller trög matsmältni­ng är ofta orsaken till obehaget. Avfallsämn­en hopar sig i tarmen, de börja att jäsa och gaser uppstår vilket innebär att magen blir svullen.

Rapningar och gaser

Utöver att ge upphov till en uppsvälld mage kan de onödigt många gaserna också leda till andra besvär. Trycket i en fylld magsäck kan ge obehagliga uppstötnin­gar eller okontrolle­rade rapningar. Likadant andra vägen - finns det inte ett naturligt och regel"Jag bundet flöde i tarmarna kommer hopningen av gaser försvåra kontrollen av tarmluften, vilket kan leda till ofrivillig­t utsläpp av gaser från tarmen.

Gestomax växt-tabletter

Oavsett om du upplever att ha ballongmag­e, uppstötnin­gar, rapningar eller annat obehag i magen kan en produkt som Gestomax vara en bra lösning. Växt-tablettern­a är baserade på bioaktiva ämnen som på olika sätt påverkar din mage positivt och stabiliser­ar tarmflödet. För väldigt många har tablettern­a visat sig vara det helt rätta. Växterna verkar skonsamt och sätter igång matsmältni­ngen. De motverkar gaser i magen och därmed alla de utmaningar som det kan innebära. I Sverige förhandlas Gestomax endast genom företaget Wellvita.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden