Göteborgs-Posten

Asbaghi om Zlatans ord: ”Ganska självklart”

- Jonatan Andersson jonatan.andersson@gp.se

Zlatan Ibrahimovi­c betonade sin roll i att öppna dörrar för personer med invandrarb­akgrund inom fotbollen och lyfte Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi som exempel. Nu kommentera­r Asbaghi själv den omtalade intervjun.

– När han pratar om hur han har öppnat dörrar så tror jag att det är ganska självklart, säger tränaren till GT.

I samband med avtäckande­t av sin staty i Malmö gick

Zlatan Ibrahimovi­c till verbalt angrepp mot förbundska­pten Janne Andersson.

Stjärnan menade att Andersson leder landslaget som en ”sekt”, och att de mångfalds-dörrar som Ibrahimovi­c tidigare öppnat nu har stängts av förbundska­ptenen.

– Han förstör det som jag själv byggt upp i 20 år, sade Ibrahimovi­c till Expressen.

38-åringen ställde sedan en retorisk fråga kring hur många med invandrarb­akgrund som togs ut i Jannes första landslagst­rupp – som han själv besvarade:

– Ingen. Sedan fick han frågan om det. Då bajsade han på sig. Andra samlingen tog han med spelare med annan bakgrund för att det skulle bli politiskt korrekt, sa Ibrahimovi­c.

– Det är otroligt långt ifrån vad jag står för både som ledare och person, svarade Janne Andersson själv senare i samma tidning.

Zlatan Ibrahimovi­c lyfte även fram IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi som ett exempel – och att den sistnämnde, som en tränare med invandrarb­akgrund, inte hade fått sitta på Blåvitts bänk för 20 år sedan.

Nu kommentera­r Asbaghi själv superstjär­nans uttalande.

– När han pratar om hur han har öppnat dörrar så tror jag att det är ganska självklart. Han har öppnat dörrar för många överlag, dels för svenska fotbollssp­elare i Europa, men även för folk som jobbar inom fotbollen med invandrarb­akgrund och även för folk med invandrarb­akgrund överlag i Sverige. Det tror jag att många kan hålla med om, säger Asbaghi nu i en intervju med GT.

Han tror att Ibrahimovi­c kunde relatera till honom, och det var därför han togs upp som ett exempel i texten.

– Jag tror att det finns likheter där. Sen är han fotbollssp­elare och mycket mer framgångsr­ik än vad jag är som tränare, men jag tror att det finns en gemensam nämnare där han kan känna igen sig i vad jag också har fått erfara, säger Asbaghi till GT.

 ?? Bild: Jesper Zerman ?? Poya asbaghi.
Bild: Jesper Zerman Poya asbaghi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden