Göteborgs-Posten

Isak osäker på plats i startelvan

- Anders Wallin TT

Han har spelat från start i Sveriges två senaste EM-kvalmatche­r. Men hur blir det mot Malta?

– Jag har faktiskt ingen aning, säger Alexander Isak.

Anfallaren fick chansen från start i Sveriges bortamöte med Färöarna – och såg till att ta den genom att göra landslaget­s två första mål i 4–0-segern.

I EM-kvalets nästa match, 1–1 hemma mot Norge, fick Alexander Isak återigen förbundska­pten Janne Anderssons förtroende och bildade anfallspar tillsamman­s med kompisen Robin Quaison.

Frågan är hur det blir på lördag: Får den 20-årige Real Sociedad-spelaren en plats i startelvan mot Malta?

– Det är klart att chanserna är goda men det är som tidigare en konkurrens­situation, och jag får fortsätta att visa vad jag kan på träningar. Sedan får vi se, säger han.

Den senaste träningen

på Friends arena gav dock indikation­er på att det kan vara två andra anfallare som får chansen på Nationalst­adion Ta’ Qali.

Under spelövning­arna var det Marcus Berg och Quaison som spelade tillsamman­s, och det är mycket möjligt att förbundska­ptenen väljer att gå tillbaka till duon som tidigare har startat Sveriges matcher i kvalet till sommarens EM-slutspel.

Men Alexander Isak

är själv osäker på hur startelvor­na kommer att se ut mot Malta och hemma mot Spanien på tisdag, och menar att träningarn­a inte alltid ger den rätta bilden.

– Jag tror faktiskt inte att man kan se startelvan på träningen. Han (Janne Andersson) försöker blanda så gott som möjligt. Jag har ingen aning. Det är bara att köra på och så får man ser hur det blir, säger han.

– Jag försöker inte att tänka alltför mycket på det.

– Men det är två viktiga matcher och i den första måste vi ta tre poäng och i den andra ska vi försöka ta poäng också, men det är klart att det är en tuffare match.

Även om livet

i Janne Anderssons landslag handlar om här och nu, finns det givetvis en tillvaro före och efter samlingarn­a.

För Alexander Isak handlar den numera om La Liga-klubben Real Sociedad i San Sebastián.

– Det är faktiskt otroligt bra. Jag trivs bra i staden, den är fin och det finns bra restaurang­er. Livet utanför fotbollen är bra.

Och bättre kommer det att bli, tror han.

När spanskalek­tionerna – som sker tre gånger i veckan – har fått språket att fastna desto mer, hoppas Isak kunna njuta ännu mer av tiden i Baskien.

– Jag tycker att det är viktigt, för att komma in i allting och kunna kommunicer­a med alla. Språket är viktigt.

 ?? Bild: Karin Wesslén ?? det är bara att köra på och så får man ser hur det blir, säger alexander Isak om sin roll i landslaget.
Bild: Karin Wesslén det är bara att köra på och så får man ser hur det blir, säger alexander Isak om sin roll i landslaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden