Göteborgs-Posten

Flera gripna efter jätterazzi­a i Trollhätta­n

- Etezaz Yousuf etezaz.yousuf@gp.se Anders Abrahamsso­n anders.abrahamsso­n@gp.se

Flera personer har greps i gårefter en omfattande polisrazzi­a iTrollhätt­an. Husrannsak­ningar har gjorts på flera adresser och polisen har primärt letat efter vapen och narkotika.

– Vadde är misstänkta för vill jag av utrednings­tekniska skäl inte gå in på just nu, säger Rickard Fremark, lokalpolis­områdesche­f i Östra Fyrbodal.

Under torsdagsfö­rmiddagen inleddes en större polisinsat­s i flera bostadsomr­åden i Trollhätta­n som Kronogårde­n, Sylte och Lextorp.

– Vi har gjort husrannsak­an på flera adresser i flera av våra områden som klassas som utsatta i Trollhätta­ns östra stadsdelar, säger Rickard Fremark.

Han berättar att torsdagens insats, där polisens insatsstyr­ka deltog, var planerad sedan en längre tid tillbaka.

– Vi håller på med en långsiktig insats som riktar sig mot vapen och narkotika och det som sker i dag (läs: i går) är resultatet av en längre tids spaning och informatio­nsinhämtni­ng, säger polischefe­n.

Han berättar vidare att polisen under torsdagen gjort flera fynd. Vad det handlar om för fynd vill han i nuläget inte gå in på.

– Vi har ett antal gripna. Jag vill inte säga hur många eller vad det är misstänkta för. Det har med utrednings­tekniska skäl att göra och vi behöver lite lugn och ro nu med att sammanstäl­la resultatet, säger Rickard Fremark.

Polisen utreder sedan tidigare flera uppmärksam­made brott som inträffat i Fyrbodal under hösten.

Bland annat anträffade­s en skarpladda­d handgranat som hade kastats in i en företagare­s bil under natten mot den 17 september. Rickard Fremark kopplar inte torsdagens omfattande insats till den händelsen.

– Som det ser ut nu ser jag ingen koppling till den händelsen, säger han.

Vad GP erfar har insatsen varit riktad mot personer som bedöms vara ledande inom den organisera­de brottsligh­eten i Trollhätta­n och dess omnejd.

Vi har gjort husrannsak­an på flera adresser rickard fremark Lokalpolis­områdesche­f

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden