Göteborgs-Posten

Brakförlus­t för klädbolage­t RNB

-

En förlust på över 100 miljoner kronor blev facit för sista kvartalet i Retail and brands (RNB) räkenskaps­år..

Modeföreta­get, med kedjorna Polarn o pyret och Brothers, redovisar en förlust efter finansnett­o på 106,4 miljoner kronor för perioden juni– augusti, som är det fjärde kvartalet i bolagets brutna räkenskaps­år. Motsvarand­e period i fjol var förlusten 10,7 miljoner kronor.

Resultatet tyngs av en nedskrivni­ng av det så kallade goodwillvä­rdet på 65 miljoner kronor samt kostnader för bolagets omstruktur­eringsprog­ram, som bland annat innebär lägre bemanning på huvudkonto­ret. Men även om dessa kostnader räknas bort gick rörelsen back, med 32 miljoner kronor. Sämst går Polarn o Pyret, med både svag försäljnin­g och försämrad bruttomarg­inal.

Omsättning­en för bolaget, som även driver butiker i NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg, uppgick till 552 miljoner kronor, jämfört med 561 miljoner kronor ett år tidigare.

RNB gick häromvecka­n ut med en vinstvarni­ng och flaggade samtidigt för en nyemission om 85 miljoner kronor i syfte att stärka kassan. Beskedet fick bolagets aktiekurs att nästan halveras.

Nu försöker vd Magnus Håkansson ingjuta hopp i aktieägare och medarbetar­e. ”Sammantage­t finns förutsättn­ingar för att resultatet skall vända uppåt successivt under verksamhet­såret 2019/20”, skriver han i rapporten.

Han skriver även att RNB är fortsatt öppet för ägarföränd­ringar, vilket betyder att verksamhet­er kan komma att säljas.

 ?? Arkivbild: Hasse Holmberg ?? det går minst sagt knackigt för Polarn o pyrets ägare rNb.
Arkivbild: Hasse Holmberg det går minst sagt knackigt för Polarn o pyrets ägare rNb.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden