Göteborgs-Posten

Rubin hyllas efter matchen

- Fredrik Janlind fredrik.janlind@gp.se Johan Rylander johan.rylander@gp.se

Frölunda var illa ute mot Oskarshamn. Men tack vare att Niklas Rubin, 23, storspelad­e i kassen blev det ändå seger – efteråt hyllas målvakten av sina lagkamrate­r.

– ”Ruben” räddade oss, säger Joel Lundqvist.

Han räddar 18 av 19 puckar mot Oskarshamn och sätter sig på bussen med 94.74 i räddningsp­rocent. Det är stundtals Niklas Rubin som räddar Frölunda kvar i matchen.

Särskilt i den andra perioden när hemmalaget trycker tillbaka Frölunda rejält och Roger Rönnberg till slut känner sig tvingad till att ta en timeout.

– Vi har ett fantastisk­t målvaktssp­el, det och vår effektivit­et framåt gör att vi vinne, säger han.

Joel Lundqvist som visade vägen med sitt 1–0 mål är lika snabb han på att hylla Niklas Rubin för hans insats i kassen.

– Det var ”Ruben” som räddade oss! Vi tog för många utvisninga­r i första och kom inte riktigt igång. Efter timeouten i andra spelar vi bra mycket bättre. Vi får bättre kontroll i spelet men det här var ingen superinsat­s av oss, säger han.

Niklas Rubin kände sig dock inte som någon hjälte utan pratade hellre om lagets effektivit­et.

– Vi är effektiva när vi får våra chanser. Vi har ofta känslan att vi kommer att trycka dit några puckar och om man då som målvakt kan göra några bra räddningar och hjälpa laget så är det ju bra, säger han.

Du måste vara nöjd med din insats idag? – Det kändes bra och det var kul. Det känns som du har kommit in i det ganska bra i Frölunda?

– Jo, det känns bra och jag börjar hitta en trygghet därute. Det känns bättre för varje dag och jag känner ett större förtroende från grabbarna och då blir det enklare att spela. Spelet blir bättre ju tryggare man blir och det är skönt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden