Göteborgs-Posten

Nu vill Erlingmark ta chansen i landslaget

- Mattias Balkander mattias.balkander@gp.se

August Erlingmark har gjort en stark säsong för IFK Göteborg i allsvenska­n. Som belöning har han blivit uttagen i U21-landslaget tre gånger – men har hittills tvingats tacka nej varje gång. Nu är han med igen och hoppas få debutera mot Island i EM-kvalet.

– Jag vågar inte ta ut något i förskott, säger mittfältar­en.

Sveriges U21-landslag kvalar till EM och förlorade premiären mot Irland med 1-3. Nu väntar möten med Island och Luxemburg och Göteborgss­pelaren hoppas på speltid.

När truppen presentera­des såg förbundska­pten Roland Nilsson fram emot att stifta närmare bekantskap med IFK Göteborgs robuste mittfältar­e.

– Han har tvingats lämna återbud tre gånger. I juni hade han fotproblem och senast blev han sjuk. Han blir spännande att se, sade Roland Nilsson.

Matcherna August Erlingmark har missat under 2019 är Ryssland (0-2), Skottland (2-1), Norge (3-1), Finland (3-2) och Irland (1-3).

– I somras var det en spricka i foten. Senast var jag med hela veckan och blev sjuk tätt inpå. Nu är jag riktigt sugen, men vågar inte ta ut något i förskott, berättar han.

Men konkurrens­situatione­n på mittfältet är minst sagt tuff. Erlingmark slåss bland annat med Mattias Svanberg (Bologna), Daleho Irandust (Häcken), Svante Ingelsten (Pescara) och John Björkengre­n (Falkenberg) om en plats i laget .

– Vi har ett bra lag med många individuel­lt skickliga spelare. Det handlar om att få ihop helheten. Jag hoppas och tror att det finns en möjlighet att spela. Det är som med allt, det går inte att ta ut något i förskott. Jag går inte och funderar på sådant, säger August Erlingmark.

Efter en tids sjukdom är August Erlingmark­s form är på uppåtgåend­e.

– Det har känts bra det sista. Jag har tre raka 90-minutare med Blåvitt i serien efter sjukdomen. Först virus, sedan en bakterie. Där och då var det lite deppigt, jag är glad att det inte var något värre. August Erlingmark har stor respekt för motståndet.

– De är bra nuförtiden, både seniorer och juniorer. Det är ett hårt jobbande lag och som vanligt när det gäller isländska lag, bra på att kontra.

Efter Islandsmat­chen väntar Luxemburg på tisdag.

 ?? Bild: Michael Erichsen ?? August Erlingmark hoppas att få debutera mot Island i kvalet till U21-EM.
Bild: Michael Erichsen August Erlingmark hoppas att få debutera mot Island i kvalet till U21-EM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden