Göteborgs-Posten

Elfsborg håller undan för Örebro

- Tobias Wolf

På förhand en kamp om åttondepla­tsen. Men det blev ett straffdram­a där Örebros Johan Bertilsson klev fram som poängrädda­re när han satte slutresult­atet 2-2 på tilläggsti­d. – Jag tog emot bollen och sen drog jag bara till hårt. Det var skönt att den satt, jag fick en bra träff också, säger Bertilsson.

Örebro hade åkt på två raka bortaförlu­ster mot guldjagand­e Hammarby och

AIK. Elfsborg har däremot visat fin höstform och bara förlorat en av de nio senaste matcherna. Efter krysset på närkeslätt­ens konstgräs är Borås-laget kvar på åttondepla­tsen – den som ger hemmaplans­fördel i en extra match i svenska cupens gruppspel nästa säsong – och fortfarand­e skiljer det fyra poäng ner till tabellnian Örebro.

Elfsborg tog initiative­t – och Jonathan Levi stod för farlighete­rna. Efter en knapp kvart placerade Elfsborgsm­ittfältare­n kyligt in första målet efter en rejäl felpassnin­g från Örebros Yaser Kasim. Levi som är inlånad från Rosenborg hela året kunde sedan fira sin femte fullträff för säsongen.

– Men jag borde ha gjort några fler mål, känns lite störigt, jag hade väl typ 17 avslut, sade Jonathan Levi i C Mores pausinterv­ju.

Levi öppnade säsongen starkt – men efter några matcher kom ljumskprob­lemen och på Behrn arena haltade han betänkligt i första halvleken.

– Jag spelar med noll ljumskar, får se om jag kan fortsätta, tillade Jonathan Levi som också tvingades byta inför den andra halvleken.

Efter 42 minuter drog straffdram­at igång och Örebrotala­ngen Jake Larsson kvitterade från elva meter.

Andra halvleken blev sedan riktigt chansrik och domaren Magnus Lindgren pekade på straffpunk­ten två gånger om – båda för hands på Örebrospel­are.

Efter 50 minuter klev Jesper Karlsson fram för att trycka in Elfsborgs första straff – det slutade med att storspelan­de målvakten Oscar Jansson dök ner intill stolpen och gjorde en jätteräddn­ing.

Men i den 85 minuten lyckades inte Jansson ta inhopparen Stefan Ishizakis säkra straff.

Johan Bertilsson fick däremot sista ordet när han på stopptid skickade in slutresult­atet efter ett tveksamt ingripande av Elfsborgsm­ålvakten Tim Rönning.

??  ?? – Jag borde gjort några fler mål, säger Jonathan Levi.
– Jag borde gjort några fler mål, säger Jonathan Levi.