Göteborgs-Posten

Ryggoperat­ion gör att Falk missar hela säsongen

-

”Det känns tråkigt såklart men jag är motiverad till att göra rätt saker framöver och komma tillbaka starkare i livet och i skidåkning­en. Hanna Falk

Om en månad är det världscupp­remiär i längdskido­r. Men det blir utan en av de svenska sprintspec­ialisterna på startlinje­n.

Hanna Falk måste operera ryggen och missar därmed hela tävlingssä­songen.

När längdlands­laget nu samlas i Val Senales för att ladda inför kommande säsong följer inte sprintspec­ialisten Hanna Falk, 30, med.

Hon har under flera år dragits med ryggbesvär, som fram tills nu har kunnat hanteras för att hon ska kunna vara högprester­ande.

”Nu har hon dock kommit till ett läge då vi bedömer att hon är bäst hjälpt av en diskoperat­ion, vilket planeras ske inom en till två månader. Under denna säsong kommer Hanna till stor del få fokusera på rehabilite­ringsträni­ng”, säger landslagsl­äkare Magnus Oscarsson i ett pressmedde­lande.

”Efter en månad med ryggont har jag dessvärre fått bekräftat ett diskbråck och en utsliten disk. Jag har haft problem med ryggen till och från i några år men nu har det nått en ny nivå och ett stopp. Framöver väntar operation och rehab några månader”, skriver Hanna Falk själv på sitt Instagramk­onnto.

Hon fortsätter:

”Det känns tråkigt såklart men jag är motiverad till att göra rätt saker framöver och komma tillbaka starkare i livet och i skidåkning­en.”

Hon säger att hon inte räknar med att ställa upp i några tävlingar under säsongen.

”Mitt fokus i vinter är på operation och rehabilite­ring. Jag kommer att kunna åka skidor under senare delen av säsongen, men planerar inte att starta i tävlingar. I stället har jag målet inställt på kommande mästerskap­ssäsonger. Just nu behöver jag lugn och ro och kommer att fokusera helt och hållet på att komma tillbaka på bästa sätt”, säger hon.

Och tillägger på Instagram: ”Att ha bra folk runtomkrin­g sig betyder allt just nu, tack. Och när saker och ting ställs på sin spets gäller det att vara skärpt, växa och plocka fram sitt riktiga jag!”

 ?? Arkivbild: Carl Sandin ?? Hanna Falk har under flera år haft ryggproble­m. Nu är de så allvarliga att hon tvingas till operation och missar hela den kommande säsongen.
Arkivbild: Carl Sandin Hanna Falk har under flera år haft ryggproble­m. Nu är de så allvarliga att hon tvingas till operation och missar hela den kommande säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden