Göteborgs-Posten

Kvartett saknades för Frölunda: ”Vilar upp sig”

- Fredrik Janlind fredrik.janlind@gp.se

Varken David Printz, Ryan Lasch, Theodor Lennström eller Brandon Gormley tränade med laget i går. Där det fortsatt är mest osäkert kring Brandon Gormley som påbörjat hjärntrapp­an.

– Vi får se när han blir klar, säger Roger Rönnberg.

Det är ett litet manfall på Frölundas träning under veckans första pass. Varken David Printz, Ryan Lasch, Theodor Lennström eller nyligen skadade Brandon Gormley är med och kör med laget ute på isen.

Backduon, Lennström och Gormley tränar dock på den mindre rinken i Frölundabo­rg bredvid lagets träning.

– Det är småskavank­er på Printz och Lasch som de vilar upp. Båda två kommer att träna på tisdag, säger Roger Rönnberg.

Theodor Lennström har närmat sig spel och borde vara redo att kliva ut på isen mot Djurgården på torsdag. Desto mer osäkert är det kring Brandon Gormley. Backen har haft stora skadebekym­mer under inledninge­n av säsongen och är nu borta efter en smäll mot huvudet i matchen mot Växjö.

Och även om det inte är en konstatera­d hjärnskakn­ing behandlas han ändå som om det vore en.

– Han går i hjärntrapp­an och det går som det ska. Trappat går uppåt och han trampar på där så vi får se när han blir klar, säger Roger Rönnberg.

– Ibland är det svårt att veta till hundra procent att det är en hjärnskakn­ing. Men den här rehabilite­ringsmodel­len är ju byggd så att man tar steg för steg för att vara fräsch. Det är därför som vi använder oss av den när vi är osäkra. Då behandlar vi det som om det vore en hjärnskakn­ing för att vara på den säkra sidan och inte gå åt andra hållet.

Hur tänker ni kring att vissa spelare kanske behöver vila och vissa behöver mer träning?

– Det är alltid så att vi vill få en balans mellan återhämtni­ng och ansträngni­ng och det gör vi på ett individuel­lt plan. Har vi en kille som behöver slicka såren lite så får man göra det, säger Rönnberg.

– Vi styr intensitet­en mellan hur mycket spelarna tränar före och efter ett pass. Vissa kommer göra ett till pass i eftermidda­g och vissa gör det inte. Vi lägger en plan för varje spelare.

Vilka behöver träna extra?

– Någon spelare kanske är på väg tillbaka efter en skada, någon har fått färre minuter på match, någon är inte där de vill vara rent tekniskt. Vi tittar på den totala belastning­en på en vecka. Då ser man att en kille som Lasch får många minuter på matcherna och därför kan han träna lite färre minuter.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden