Göteborgs-Posten

Norge vill förlänga med Lagerbäck

-

Norska fotbollsfö­rbundet, NFF, ser gärna att Lars Lagerbäck fortsätter som förbundska­pten efter nästa sommar. Det bekräftar NFF:s ordförande Terje Svendsen för Nettavisen.

– Det är ingen hemlighet att vi från vår sida önskar att han ska fortsätta, säger Svendsen.

Flera av landslagss­pelarna har också uttryckt att de gärna ser att svensken får fortsatt förtroende på posten han haft sedan 2017. Lagerbäck, vars kontrakt gäller över ett eventuellt EM i sommar, fick själv frågor om sin framtid i samband med de senaste EM-kvalmatche­rna mot Spanien och Rumänien. Och han lät åtminstone inte negativ till en förlängnin­g.

– Den bollen ligger hos NFF. Jag skulle vilja ge dem rådet att få det här avklarat så snabbt som möjligt, sade Lagerbäck då.

Men än har inga konkreta förhandlin­gar inletts. Terje Svendsen säger att han hoppas att diskussion­en med Lagerbäck ska vara färdig runt årsskiftet. Det skulle i sådana fall betyda att 71-åringens framtid avgörs innan Norge ska spela playoff i Nations League, vilket med största sannolikhe­t blir lagets sista chans att ta sig till EM-slutspelet.

”Det är ingen hemlighet att vi från vår sida önskar att han ska fortsätta terje svendsen Ordförande i Norges Fotbollför­bund

Norge har i teorin en minimal chans att klättra förbi Rumänien och Sverige i EM-kvalet, men då får Sverige inte ta mer än en poäng i mötena med Rumänien och Färöarna samtidigt som Norge måste ta full pott mot Färöarna och Malta.

 ?? Arkivbild: Stian Lysberg Solum ?? det norska förbundet vill ha kvar Lars Lagerbäck som förbundska­pten och han själv är inte negativ till att fortsätta.
Arkivbild: Stian Lysberg Solum det norska förbundet vill ha kvar Lars Lagerbäck som förbundska­pten och han själv är inte negativ till att fortsätta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden