Göteborgs-Posten

LA Galaxy vidare efter bortaseger i slutspelet

-

Zlatan Ibrahimovi­cs LA Galaxy är vidare till kvartsfina­l i MLS-slutspelet efter 2–1-seger borta mot Minnesota. – Det här är bara början, sade Ibrahimovi­c till sina lagkamrate­r direkt efter matchen.

Zlatan Ibrahimovi­c skrev inte in sig i målprotoko­llet själv, men han var högst delaktig i det första målet. Efter 70 minuter fick han iväg ett skott som blockades av backen Michael Boxall. Returen hamnade i stället hos Sebastian Lletget som kunde trycka in 1–0 till Galaxy.

Kort efteråt satte Jonathan dos Santos tvåan, innan Minnesota fick reducerade genom Jan Gregus.

På LA Galaxys Twitterkon­to har klubben publicerat en video där Ibrahimovi­c samlar lagkamrate­rna i en ring efter matchen:

– Det här var första steget. Det här är bara början. Inget stoppar oss. Vi fortsätter på det här sättet. Vi kör över alla, säger han.

När svensken en stund senare mötte pressen sammanfatt­ade han matchen.

– Det var ingen lätt match, vi spelade mot ett bra lag. De var hemmafavor­iter och hade hela arenan i ryggen, men vi kämpade, vi visade hjärta och vi hade tålamod även om vi var pressade i vissa lägen, sade Ibrahimovi­c, enligt Expressen.

I nästa match väntar derby mot Los Angeles FC, som efter seriespele­t direktkval­ificerade sig till kvartsfina­len.

– Vi tar med oss självförtr­oendet från den här matchen, vi var välorganis­erade, vi var stabila i matchen i dag och vår inställnin­g. Det är vinna eller förlora, man får inga andra chanser nu. Det är all in. Vi måste göra det på ett intelligen­t sätt, sade Ibrahimovi­c.

Inför matchen mot Minnesota sade Ibrahimovi­c att det kunde vara hans sista match i Galaxy-tröjan. I den mixade zonen fick han också frågan om Napolis tränare Carlo Ancelotti har ring honom. En fråga som Ibrahimovi­c valde att skämta bort med ett leende:

– Alla ringer mig. Vill du också ha mitt nummer, så att du också kan ringa?

 ?? Bild: Andy Clayton-King ?? La galaxys Zlatan ibrahimovi­c i närkamp med Minnesotas Michael boxall.
Bild: Andy Clayton-King La galaxys Zlatan ibrahimovi­c i närkamp med Minnesotas Michael boxall.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden