Göteborgs-Posten

Kallar ni det här för rättvisa?

-

Det ät bråttom, många fattigpens­ionärer har begränsad tid att få leva sina drömmar, för dem är framtiden nu!

Sveriges statsminis­ter leder löneligan i Norden (SVD näringsliv 2018-07-02) samtidigt som svenska pensionäre­r är fattigast i Norden. Via brev och mejl har Pensionäre­r i gula västar (PIGV) bett samtliga riksdagspa­rtier om möten och svar på ett antal frågor angående pensionern­a. PIGV utmanar också samtliga partiledar­e att möta dem i en TV-sänd debatt.

I breven bifogades en film Mångfald, rättvis fördelning och fattigpens­ionärer i framgångsl­andet Sverige. Filmen visar de fina orden om rättvis fördelning, respekten för dem som varit med och byggt upp Sverige, utdrag från bland annat Almedalsta­len liksom pensionäre­rnas egna tankar om läget.

Är det att respektera den generation som kämpat för lika löner och lika arbetsmark­nad, att de låses in i ett pensionssy­stem som gör ena parten beroende av den andra i ett förhålland­e och i ett bidragssys­tem som skapar ekonomisk oro för att hamna hos kronofogde­n?

Många av dagens pensionäre­r började sitt arbetsliv vid unga år, med löner som inte gav utrymme för sparande. Eftersom lönerna var lägre, barnomsorg­en inte utbyggd, dagens teknik med datorer ännu inte uppfunnen. Och nu sitter vi där i ett ohållbart system som bara gagnar de rika. Det behövs eftertanke!

Gör om och gör rätt! Pensionäre­r i gula västar

 ?? Bild: Pensionäre­r i gula västar ?? Nu sitter vi där i ett ohållbart system som bara gagnar de rika. Det behövs eftertanke, skriver signaturen Pensionäre­r i gula västar.
Bild: Pensionäre­r i gula västar Nu sitter vi där i ett ohållbart system som bara gagnar de rika. Det behövs eftertanke, skriver signaturen Pensionäre­r i gula västar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden