Göteborgs-Posten

DIF-tränaren: Lär er försvara er

- Philip Trollér philip.troller@gp.se

Poya Asbaghi var besviken över att Djurgården­s hörnmål föregicks av en tydlig offside. Den kritiken fick Kim Bergstrand att ilskna till. – Kanske ska man lära sig försvara på hörnor först?, säger Djurgården-tränaren.

Det var heta känslor och många omdiskuter­ade situatione­r när IFK Göteborg och guldjagand­e Djurgården drabbade samman på Gamla Ullevis gräsmatta.

Efteråt var det stockholma­rna som firade en 1–0-seger samtidigt som Blåvitt var besviket. Dels över förlusten, men också över ett par avgörande domslut, som hemmalaget tyckte gick emot dem.

Flera hemmaspela­re var kritiska till en utebliven straffspar­k som Giorgi Kharaishvi­li inte tilldömdes av domare Kristoffer Karlsson i början av den andra halvleken.

En stund senare kunde i stället Djurgården göra mål på en hörna, en hörna som föranledde­s av en tydlig offside på Mohamed Buya Turay.

På presskonfe­rensen gav Poya Asbaghi sin syn på situatione­rna.

– Jag fick en jättebra bra förklaring av Kristoffer Karlsson. Han erkände själv att det var straff och att han stod dåligt till. Jag kan inte säga någonting när han förklarar hur han uppfattade situatione­n. Där och då kan han se det som att Giorgi halkar. Jag kan inte misstro det utan jag köper det argumentet helt.

– Sedan fick jag ingen riktigt bra förklaring till varför man som linjedomar­e står och inte ser en två meter lång offside ... han stod lite mer tyst när vi förklarade. Men om vi ska ta steg så måste vi kunna räkna med att vi måste bli såpass bra att vi överkommer de här sakerna, så är de bästa, bästa lagen. Dit har vi en bit kvar.

Att Asbaghi var kritisk till offsiden som föregick hörnan fick Kim Bergstrand att ilskna till.

– Man kanske ska lära sig att försvara på hörnor först? Och vi har fått en straff i år och leder serien efter 28 matcher. Jag sitter för långt ifrån för att se om det var straff, men att prata om offside innan en hörna … det är sådana situatione­r som händer precis hela tiden, så det tycker jag bara är lågt.

Han tillägger:

– Vi gör det jävligt bra som gör mål på hörna igen. Men att det blir fel … jag har ingen aning, det kan mycket väl ha varit straff. Så är det. Men vi har inte direkt varit gynnade i de här situatione­rna i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden